Bismil ilçesinde uzun süre yağmurun yağmaması çiftçiyi endişelendirmişti. Pazar gününden itibaren başlayan sağanak yağmur biraz olsun çiftçinin yüzünü güldürdü. 
Konuyla ilgili konuşan Bismil  Ziraat Odası Mehmet Arslan,, “Türkiye'nin yağmura çok ihtiyaç vardı. Bismil çiftçilikle geçinen bir bölge, yağışlar hem barajlardaki doluluk oranını artırdı hem de kuruyan toprağa can oldu. İnşallah daha çok yağacağına inanıyorum. Eğer kuraklık devam etseydi, zaten zor şartlarda üretim yapan çiftçimiz çok zor durumda kalacak borçlarını dahi ödeyemeyecek hale gelecekti. Yağışlara rağmen azda olsa bir verim kaybı bekliyoruz ancak bahar yağışlarının da güzel olması durumunda verim kaybının daha az olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
Arslan, Meteoroloji'den alınan verilere göre önümüzdeki hafta yağışların aralıklarla devam etmesi durumunda çiftçinin, dolayısıyla ülkenin de yüzünün güleceğini belirterek, “Üretim olmazsa gıda olmaz. Bütün çiftçilerimize 2014 sezonunda bol verim bol kazanç diliyor saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi