Arslan,  fiyatların  da kötü olmadığını belirterek, 60 kuruşun iyi bir rakam olduğunu kaydetti. 

Bu yıl gerek buğdayda gerekse Mısır da verimin çok iyi olduğunu aktaran Arslan, Bismil’de hasadı yapılan mısırda dönüme bin 250 ila bin 300 kilo alındığını ifade etti. Arslan,  verim yanında  fiyatların  da çiftçinin emeğini karşılayacak oranda olduğunu vurguladı. 

Çiftçinin bu yıl pamuğa kayması nedeniyle Mısır ekim alanlarının biraz azaldığını dile getiren Arslan, "Ama rekolte iyi olduğu işin bu açığı kapatacaktır. " diye konuştu. 

  Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan yaptığı basın açıklamasında, Bismilli çiftçilerin verimli bir tarım yaptığını ve pamuk hasadının çiftçiyi memnun ettiğini belirterek, "Bu yıl yapılan pamuk hasadının verimli olmasının sebepleri çiftçinin artık verimli ve başarılı bir tarım yapmasından kaynaklanıyor. Bu yıl elektrik dalgalanmaları olmasaydı. Verim daha fazla olurdu. Mısır’da verim bin 250 Kg – ile Bin 300 Kg arasında verim alınıyor. Mısırın birinci hasadı istenilenin üstünde oldu. Bu yıl güzel bir sezon yaşıyoruz.
  Önümüzdeki yıllarda daha fazla verimli bir hasat olmasını ediyoruz. Değişik ürünler denemek isteyen çiftçilerimize elimizden gelen desteği de vereceğiz" dedi.

Hasat sonrası borçlarını ödeyerek yüzlerinin gülmesi gereken bir dönem yaşamaları gerektiğini belirten Koğuk köyünden çiftçi Hasan Tanrıkulu, taban fiyatlarının önemli olduğunu belirterek bunun hasat dönemindeki son şansları olduğunu ifade etti.

Daha önceleri çiftçinin hasat zamanları 'hasat bayramları' yaptığına işaret eden Çiftçi Ömer Çalın ve Hamdullah Aydın, bu yıl Mısır’da iyi verim alındığını söyledi.

Çiftçi H.Hadi Bayındır ise Bu yıl Gübre ve mazot fiyatların artması nedeniyle girdi karşısında fiyatın düşük olduğunu söyledi. Çiftçi Bayındır, Ürün için yapılan harcamaların her gün arttığı ülkemizde çiftçinin alın terine değer verilmiyor. Hükümetin ekonomik yönden sıkıntı içinde olan çiftçiye sahip çıkmalı" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi