Irak'ın kuzeyinde düzenlenen Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında yapılan ikmal faaliyeti sırasında helikopterden inerken yaralanarak şehit düşen Diyarbakir Bismil doğumlu Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Toprak, törenle uğurlandı.

Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Kalyanu Dağı bölgesinde yapılan ikmal faaliyeti sırasında helikopterden inerken düşme sonucu yaralanan Müslüm Toprak, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit düştü. Şehit Toprak için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi. 

AİLESİ İSTANBULDA İKAMET EDİYOR

Aslen Bismilli olan aile İstanbul’da ikamet etmektedir. Şehidin naşı bugün saat 14.00'te baba evine getirilerek helallik alınmasının ardından Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürülecek.

Şehidin cenazesi, kılınacak namaz sonrası Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilecek.

5e8de768-fa5b-4603-b931-4bee999192af.jpegBİSMİL KAYMAKAMI AÇIKLAMA YAPTI

Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen Yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Yıldırım Operasyonunda Şehit Olan Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı’ya ve Bismilli hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Toprak'a Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim. Rabbim şehadetini kabul buyursun. Cenab-ı Allah bu millete kin ve nefret besleyen hainlere ve işbirlikçilerine fırsat vermesin. Dedi.

Editör: Haber Merkezi