Bu konuda hem gazetemiz aracılığıyla hem köşe yazılarımızla daima ve durmadan Bismillin temel iç sorunlarını kaleme aldık ve bu konuda okurlarımızın desteğiyle Bismillimizin bir takım sorunlarını ela aldık.

  Amacımız hiç kimseyi kırmak lekelemek yâda üzmek değildir.           

 Son zamanlar sizinde bildiğiniz gibi halkın en büyük sorunu otobüstü ve halen Bismillin büyük bir sorunudur hatırlarsanız bu konuyu bir yazımda ele almıştım ve yine alacam halkımız bu hizmetten mahrum kalmıştır.

 Bir zamanlar belediye görevlileri ellerinde beyaz kâğıt ve kalemle sağ solu dolaşıyordular, sorduğumda otobüs gelecek imza toparlıyoruz denildi. atık imzamızı hayırlı uğurlu olsun dedik, sevindik ama arada 2 seneye yakın geçmesine, rağmen bu güzelim şehrimde bir türlü otobüs göremedik bu halkın hayalleri uçtu gitti.

 İkinci sorun ise kaldırımlar yürünemez halde dar ve sıkıcı bazen bakıyoruz esnafın kaldırımların yarısını işkâl ettiğini görüyoruz bir zahmet kalksalar bu soruna bir çözüm bulsalar pek makbule geçer

 Hatırlasanız bir park yapıldı ve güzeldi güvenlik görevlilerde var ailelerin güvenlini sağlamaları için ama o ailelerin güvenliğini sağlandığını zannetmiyorum. Çünkü ne kadar kendini esrara içkiye vs. mahkûm eden varsa orada, halk korkuyor gitmeye ama güvenliğinin iyi sağlanmadığını düşünüyorum.

 Belediyeye ait bazı mahallelerde arsalar var oraları çocuk parkları yapabilirler yâda belediyeye ait aile çay bahçesi güzel olur.

  Birde kültürel faaliyetlere yer verilmesi yani yılda bir yapılan festivallerin bir yıl içerisinde iki yâda üç defa yapılması farklı sanatçılar olabilir mesela.

 Bir diğeri et ve tavuk dönerlerin dışarıda acık satılması bu bile halkın sağlığını tehdit etmiyor mu?

Bir ara sigara yasağına uyuldu ama şimdi bakıyoruz ki denetimlerinin sıkı yapılmağını ve ilgilenmediğini görüyoruz.

 Fırınlar ekmek fırınlarının iyi denetlenmediğini görüyoruz.  Pastanelerin tatlı yaparken aynı yağı ilk kullandıktan sonra ikinci sefer kullanması bu bile halkın sağlığına tehdit değil mi?

 He bir güzellim Dicle nehrimiz vardı kurumaya mahkûm kalmış bir nehir düzensiz sulama ve kum ocaklarının yüzünden kurumaya yüz tutmuş Dicle senin haline diye soran olsa eminim ki bin dert yanar.

  Ben bu yazıyı halkımın bana gelen bazı şikâyetlerini dile getirdim. Saygılar.