Bayrak direğine 10×15 metre ebatlarındaki Türk Bayrağını Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk ve Meclis Üyesi Mahmut Vural ile birlikte göndere çekti.

40 metre yüksekliğinde çelik poligon galvanizli, sonsuz içten dönerli makara özelliklerini taşıyan asansörlü bayrak direkleri Bismil’in girişi Başakşehir sitesinin yanı ve Bismil’in çıkışı Karaköprü mevkiinde Bismil Belediyesi tarafından dikildi.

Diyarbakır- Bismil ve Bismil- Batman yolunu kullanan her kesin ve her yerden görülebilecek şekilde dikilen bayrak direğine kurum müdürlerinin katılımıyla Türk Bayrağını göndere çeken Başkan Gülenç; “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, bağımsızlık ve özgürlüktür. Dünyada bir emsali daha bulunmayan, yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun büyük fedakârlıklarla kazandığı zaferlerle bayrağımız göklerdeki en güzel yerini almıştır. Vatan toprağında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan, vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan bayrağımızı vatanımızın her yerinde dalgalandırmak bizim en ulvi görevlerimiz arasındadır. Kötü günde iyi günde daima her yerde bizi uluslar arası göklerde temsil eden ulusumuzun şeref simgesidir. İşte bu yüzdendir ki şerefimizin simgesini kentlerimizde köylerimizde her zaman dalgalandıracağız” dedi.bismil’in-goklerinde-2-dev-bayrak-dalgalanacak-6.jpegbismil’in-goklerinde-2-dev-bayrak-dalgalanacak-2.jpeg

Editör: Haber Merkezi