Geçen hafta Tarım Kalkınma Destekleme Kurumu danışmanları Bismil’de yatırımcılara bir toplantı gerçekleşti. %70’e kadar Hibe oranı ile Tarımsal desteklerden ifade edildi. Fakat Bismil’de yatırımcıların kafasında engel, ilçede Tarımsal Sanayi ye dayalı Organize olmaması nedeniyle yatırımların yapmasını engelleniyor.

SAHİPSİZ İLÇE ''BİSMİL''

Tarıma dayalı İhtisas organize sanayi Bölgeleri proje için Tarım Bakanlığından şuana kadar özellikleri belirlenmiş incelenecek alan üzerinde revize işlemleri yapılması için,  tarıma dayalı ihtisas sanayi bölgesi kurulması düşünülen alan araştırması yapılamamıştır. 

Konuştuğumuz yatırımcılar  “Gerçekten toplumların geleceğini kurma adına, geleceğine yatırım yapma, geleceğini aydınlatma adına yapılacak hizmetler yapılmadı.  Yoksa birileri gelip de Bismil’in problemlerini dışarıdan çözmeyecek.

Tabi var olan şeyleri geliştirmek adına günümüzde yöneticileri Kaymakam, Belediye Başkanlığı, Ticaret Odası-Borsası, Ziraat Odası ve bütün sivil toplum kurumları birlikte hareket ederek Bismil’de neler daha olabilir adına adımlar atılması hep beraber Bismil için bir şeyler yapma adına birlikte hareket etmesini bekliyoruz. Diye konuştular.

TARIMA DAYALI SANAYİ GÜÇLENDİRİR

Bismil Buğdaycılar Esnafından  Rahmi Alpay, Bismillimizin ve insanlarımızın geleceği için Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi çok önemlidir.                                           Tarımsal Sanayi kurulması halinde Bismillin kendisine katma değer katacağı dile getiren Halil Çelebi, "Tarıma Dayalı sanayi organize sanayi bölgelerinin ilçe genelinde belirlenecek yerlere kurulmasıyla birlikte tarıma dayalı sanayinin Bismil’de güçleneceği kaçınılmaz bir gerçektir. Bismil’in artık Tarıma dayalı sanayi bölgelerine, şiddetle ihtiyacı var. Bismillin ürettiği ürünleri yine kentimizde katma değerli tarıma dayalı sanayi ürünleri haline getirmek zorundayız" dedi

Editör: Haber Merkezi