1-Kendinizi ve ailenizi biraz tanıtabilir misiniz?
• Ben,Seyithan oğlu Ramazan YILDIZ. 28 yaşındayım.Diyarbakır/Bismil ilçemizde 1991 yılında doğdum. Lise 1. sınıftan itibaren birtakım nedenlerle eğitimimi yarıda bırakmak zorunda kaldım. Evli ve iki çocuk babasıyım.
•Aslen dedelerimiz Kulp (Pasur)’tan göç ettikten sonra Bismil ilçemize bağlı Serçeler (Melefeyata) köyüne gelmiş,sonrasında Bismil merkeze yerleşmişlerdir. Babam duvar ustasıdır.Biz üç kardeş babam ile beraber
inşaat alanında faaliyet göstermekteyiz.Diğer kardeşlerim de eğitimlerine devam etmektedirler.
2-Dünyadaki ve bölgemizdeki insanı ilgilendiren sorun ve sıkıntılar hakkında ne düşünüyor,çözüm olarak ne öneriyorsunuz?
•Hz.Adem’den beri dünyaya misafir olan insan ,aklını ve kabiliyetini kullanarak yaşama amacına göre dünyayı kendince imar etmeye ,şekillendirmeye çalışmaktadır.Dünya tarih boyunca insanoğlunun bu faaliyetlerine şahitlik etmiş ve etmektedir.İnsanın maddi manevi ,sosyal,ekonomik ve her anlamda insanın dünyasını ilgilendiren büyük meseleler ,sorunlar sıkıntılar düşünebilmesini bilen büyük kabiliyetli akılların ve şahsiyetlerin çözüm ve fikir üretmesi ile çözüme ulaşmıştır.Fakat insanoğlunun dağılmış olduğu herbir kıtada ve coğrafyada sorunlar sıkıntılar bitmez ve bitmeyecektir bu insanoğlunun inkar edilemez bir gerçeğidir,o yüzden büyük düşünen,çözüm üreten, sorunlarla başa çıkan,becerikli,pratik zekalı,ileri görüşlü,duyarlı,güvenilir ve dürüst ,misyon ve vizyon sahibi ,plan proje üreten bir nesile ve ekibe ihtiyaç vardır ve olacaktır.Bence insan hayalgücünü ve aklını kullandığı kadar özgür ve bağımsızdır.Herkesi kapasitesini aklını hayalgücünü olumlu anlamda değiştirip geliştirmeye davet ediyorum.Bunu da “Merak ilmin hocasıdır” sözünü rehber edip, araştırıp ve dinimizin ilk emri olan “OKU”mak ile gerçekleştirebiliriz

3-Yaklaşan 2019 yılı yerel seçimleri ,muhtarlık seçimleri hakkında ve adaylığınız hakkında ne söylemek ister ve tavsiyeleriniz nelerdir?
•Nasipse ben de 31 Mart 2019 Yerel Mahalli Seçimlerinde Bismil’imin mevcut olan sorun ve sıkıntılarının farkında olan ve bunlara çözüm üretmek için elini taşın altına koyan,ilçemizde başta Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve diğer tüm hizmet eden kurumlarımızın mahalle hizmetlerinde mahalledeki eli ayağı olmak ,mahallemi yetki imkan ve kabiliyetim imkanında Bismil’in en güzel ve örnek mahallesi yapmak için ŞENTEPE MAHALLESİ muhtarlığına aday ve talibim.Öncelikle beni destekleyen aileme,akrabalarıma,dostlarıma ,arkadaşlarıma tüm mahalleme,Bismilimin her ferdine ve şuan bu satırlara gözü ilişen sizlere ve bana ulaşıp buna vesile olan BİSMİL HABER’e de çok teşekkür ederim.
•Öncelikle seçimin şimdiden tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Gerek tüm Bismil’de gerekse de mahallemdeki tüm muhtar adaylarına da saygı ve sevgi ile hürmet eder ,başarılar diler ve şimdiden herkes için hayırlı sonuçlar dilerim. Öncelikle seçimin bayram havasında, canlı ,renkli ve heyecanlı geçmesini temenni eder, adayların birbirini kırmadan, üzmeden, saygıda kusur etmeden, halkımızın arasına ayrıştırıcı bir duruma ve tarafgirliğe sebep olmadan, vatandaşın duyguları ile oynamadan, samimi,dürüst ve güven verecek şekilde delikanlıca kendi imkan ve şartlarını kullanarak seçim çalışmasını yapmasını dilerim.O yüzden seçimden sonra birbirimizin yüzüne bakabilecek şekilde söz,tavır,hal, hareket ve davranışlarımıza dikkat etmemiz kalitemizi gösterecek ve artıracaktır.
•Şunu da eklemek isterim ki,bu ne bir güç gösterisi,ne aşiret meselesi,
ne sağ sol meselesi,ne de siyasi parti yarışıdır bu kendi mahallesi için hizmet etmeye aday ve talip olma,bunu iddia etme ve bu iddiasının arkasında delikanlıca dürüstçe dik durma meselesidir.
4-Son olarak Bismil halkına ve ŞENTEPE MAHALLESİ sakinlerine ne söylemek istersiniz?
•Son olarak diyorum ki; ”DEĞİŞEN,GELİŞEN VE GÜZELLEŞEN BİR ŞENTEPE İÇİN VER YETKİYİ GÖR ETKİYİ.”

350-001.jpg

Editör: Haber Merkezi