Mevlide gelenler Şeyh Muhammed Arapkendi'nin kabrini ziyaret ederek Yasinler ve Fatihalar okudular.

Mevlit ile ilgili bilgi veren Seyit Molla Abdülkerim Tanrıkulu, “Bu mevlit Şeyh Muhammed adına bir mevlittir. İnsan bir iş yaptığı zaman, o işinden kâr etmesi lazım. Hz. Muhammed (sav), ‘Kim bir oruçlu insanın iftarını açarsa, onun kadar sevap almış olur' diye buyuruyor. Şeyh Muhammed daha hayattayken bu etkinliği yapmış, adet haline getirmişti. Bizler de bu âdeti kırk yıldır devam ettiriiyoruz. Ramazan'ın son on gününde bizler de iftar yemeği veriyoruz.

Tanrıkulu konuşmasının devamında,  “Şeyh Muhammed Arapkendi   bu köyde doğdu. Daha çocukken babası vefat etti. Yetim kalan Seydayı   annesi büyüttü. Allah (cc) ona büyük bir maharet vermişti. Kısa bir sürede ilimde   büyük bir mesafe katetti. Bu bölgede alimlerin yüzde yetmişi onun yanında okumuştur. Şeyh Muhammed, Allah rızasından başka hiçbir şey düşünmezdi. Ders verdiği öğrencilerini kendi imkânlarıyla okutuyordu.  Bölgede insanlar arasında olan sorunları çözerdi.” dedi.

Şeyh Muhammed'in yeğeni   Naci Tanrıkulu se, “Şeyh Muhammed küçüklüğünden beri kendi ilme vermişti, küçüklüğünden büyüklüğüne kadar zor şartlar içinde ömrünü geçirdi ama, ilminden hiçbir zaman geri kalmadı. Bu mevlit etkinliğini Seyda başlatmış, biz de onun başlattığı bu etkinliğe devam ediyoruz.” dedi.

Akşam ezanının okumasıyla yüzlerce kişi oruçlarını açtı. Yenilen yemekten sonra cemaatle akşam namazı kılındıktan sonra mevlit sona erdi. 

01-005.jpg02-010.jpg03-007.jpg04-004.jpg

Editör: Haber Merkezi