Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde de 30 yıldır devam eden ve tüm halka açık iftar yemeğini en büyük örnek olarak Şeyh Muhammed Arapkent Aşevi’ni gösterebiliriz. İftar yemeğine Çevre il ve ilçelerde vatandaşların yanı sıra, Bu yıl Suriye’de şeyh Abdulselam’da davetliydi.

Bu yılda bu gelenek devam etti. Bayındır (Arapkent) köyünde açık alanda Akşam ezanın okunmasıyla misafirler  iftarını açtı.
 

Şeyh Muhammed'i Arabkendi'nin hayatına değinen Tanrıkulu, "Şeyh Muhammed bu köyde doğdu. Ömrünü İslam'a adayan Şeyh, bölgede çok alimler yetiştirdi. Bir ara göz rahatsızlığı geçiren seyda 10 sene kitaplarından uzak kaldı ancak yine de ilimde hiç bir eksiklik bırakmadı. İlmini tekrarlayarak kendi geliştiriyordu. Seyda, gözleri iyileşince yine okumasına devam etti. Şeyh Muhammed'in yanında 50 ile 60 arası öğrenci hiç eksik olmazdı. Bazen kendi imkanlarıyla bazen de köylünün desteğini alarak talebelerin ihtiyaçlarını giderirdi. Bir gün öğrencilerin azıkları bitmiş kendi cübbeni satarak onlara azık almıştı."


İFTAR HER YIL RAMAZAN AYININ İLKTEK GÜNE RASTGELEN SON CUMARTESİ VEYA PAZAR GÜNÜ İFTAR YEMEĞİ VERİLİR.
30 yıldır bu geleneğin devam ettiği ifade eden Şehy Muhammed Naci Tanrıkulu, İftar yemeği, Arapkent köyünde rahmetli Seyit Şehy Muhammed Arapkent hayatında gelenek haline gelmiş, her Ramazan ayında Ramazan’ın İlk tek günlere rastgelen son cumartesi veya Pazar günü iftar yemeği verilir. İftar Tüm halkımıza açıktır. Tüm halk davetlidir. Diye konuştu.
Allah Seyh Seyit Muhammed Arapkent’e razı olsun.

Editör: Haber Merkezi