GÜZELİM BİSMİLLİ 12 YILDIR HALK KÜTÜPHANESİNDE MAHRUM BIRAKTILAR.

Bismil 12 yıldır Halk Kütüphanesinde mahrum bırakıldı. Defalarca gazetemizde konuyu dile getirmemize rağmen yetkililer duyarsız kalmaya devam etti.

BİSMİL KAYMAKAMI HAMZA TÜRKMEN’E HALK TEŞEKKÜR EDECEK.

Bismil'in yıllarca eksiğini Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamza Türkmen tarafında gideriliyor.

Bismil Belediyesi’nden Kütüphane Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bismil Belediyesi arasında Bismil’e kütüphane yapılması için protokol imzalandı. Yapılan protokole göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Bismil Belediyesi tarafından yapılacak halk kütüphanesine %50 hibe desteği verecek.

Belediye Başkan V. Hamza Türkmen ile Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp arasında imzalanan protokolün ardından Başkan Vekili Türkmen “Kültür ve Turizm Bakanlığı

ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ‘Kamu Eli Projesi’ destek talebimiz olumlu sonuçlandı. Başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün protokolünü imzaladığımız kütüphane projemizi en yakın zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp açıklaması şöyle;

05 Eylül 2020 tarihinde Bismil İlçemizde Valimiz Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan ve ilçe değerlendirme toplantısında Merkez nüfusu 70.000 toplamda 118.000 olan ilçemizin kütüphane sorunu dile getirildi.

Sayın Valimizin talimatıyla ilcemizde kütüphane yapılması üzerine Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Hamza Türkmen bey ile görüşmemiz sonucunda Bakanlığımızın Kütüphane Binası yapımı için Kamu Eli Projesi Destek Talebinde %50 destek vereceği kesinleşince Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Hamza Türkmen bey ile protokol imzaladık. Bismil ilçemize hayırlı olsun devamı gelecek. sırada Çınar ve Kocaköy hani var. Dedi.

UYGUN YER NERESİ ACABA?

Kaymakam Türkmen yer konusunda bilgi verilmezken, halk tarafından eski Bismil Devlet hastanesi bir bölümü uygun olacağı kanaatindeyiz. Dedi.

BİSMİL HALKI ADINA BASIN OLARAK TEŞEKKÜR EDERİZ.

Başarının kaynağının bilgi olduğunu bireyin en önemli öğrenme şeklinin ise okumak olduğunu ifade ediyoruz. Bilgi çağını yakalamanın okuyan, araştıran, düşünen, çalışkan, üretken, bilişim teknolojisi kullanma becerisi gelişmiş bireylerle mümkün olacağını, okuyan toplumun güçlü toplum, gelişmiş toplum olduğunu, kütüphanelerin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu ifade ediyoruz. Bismil Haber Gazetesinde defalarca dile getirdiğimiz ‘’Halk Kütüphanesi’’ eksiği haberlerine ve halkın dilekçe yazmasına rağmen kimse oralı olmadı.

Bismil İlçemize ‘’Halk Kütüphanesi kazandırılması için verdiği desteklerden dolayı İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan v. Hamza Türkmen ve Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi’ kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederiz.

Editör: Haber Merkezi