Kurtuluş Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından ellerinde “529 kardeşin asılıyor seyretme”, “529 idama stop”, “Dünya susuyor insanlar ölüyor”, “Exi ente hurrun (Kardeşim sen özgürsün)” dövizleriyle alana gelen halk, Katil Sisi ve işbirlikçilerini lanetledi. 
Basın açıklaması boyunca “Rabia” işareti yapan grup sık sık Tekbir getirdi. 
Basın açıklamasını STK’lar adına Memur-Sen Bismil Temsilciliği başkanı Metin Çelebi okudu. 
Mısır’ın tek seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbe ile yönetimden uzaklaştırıldığını hatırlatan Çelebi, “Mısır’ı yangın yerine döndüren, çocuk, kadın, yaşlı demeden insanı hedef alan vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi, sadece Mısır'ı ve Mısırlı kardeşlerimizi değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulanmıştır” dedi. 
5.20140418153039.jpg
 Yaşanan darbe sürecinin ardından İstiklal mahkemeleri, darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 masum insanı, 25 Mart’ta idama mahkum ettiğini belirten Çelebi, bu kararın bir insanlık suçu olduğunu  ifade etti. 
Çelebi, “Adeviyye’de, Rabia’da darbe karşıtı özgürlükçü kitleler üzerine rastgele ateş ederek katliam yapan Mısır’ın darbecileri, baltacıların yerine yargıç cübbesi giymiş tetikçileri kullanarak katliama devam ediyor. 529 masumun, 529 mazlumun, 529 İhvan'ın, 529 insanın idamına dair karar; darbecilerin talimatını makyajlama işlevi gören insanlığın hukuk birikimini ve bu birikimin eseri evrensel hukuk normlarını ayaklar altına alıyor” ifadelerini kullandı. 
Mısır darbecilerinin katliam gibi bu kararını tanımadıklarını belirten Çelebi, dünyanın da bu katliama sessiz kalmasının kabul etmediklerini söyleyerek, “Yüzyılın en büyük toplu idamlarından biri olan bu kararı hukuki, ahlaki, vicdani ve insani bulmuyoruz. Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi’dir. Küresel adalet için, insanlığın ölmemesi için, insanı ve insanlığı yaşatmak için idamların durdurulmasını istiyor ve Müslümanların gasbedilmiş haklarının iadesini istiyoruz” talebinde bulundu. 
 
 Çelebi, açıklamasının sonunda gezi olaylarında sökülen  birkaç ağaç için sesini çıkaran Siyonist İsrail, ABD, AB’nin 529 insan fidanının katledilmesine sessiz kalmalarını lanetlediklerini bildirdi. 
Basın açıklamasını ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. 
2.20140418152613.jpg
3.20140418152643.jpg
66.20140418153216.jpg
Editör: Haber Merkezi