Bismil Tekstilciler ve İşadamları Derneğini (BİSTİAD) kuran Bismil’deki tekstil atölyeleri yaşadıkları sıkıntıları gidermek ve alın teri döken işçilerimizi haklarını savunmak ve daha iyi koşullarda çalışmasını sağlamak için BİSTİAD derneğini kurduklarını belirtti. 
Geçtiğimiz günlerde tüzüğü onaylanan BİSTİAD, tanıtım toplantısı ile çalışmalarına start verdi. Derneğin binasında kurucu Nurullah Alsaç ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantı düzenlendi. 

 

İlçede 22 Tekstil’de 1500 işçi çalışıyor.
Amacımız Bismil’i bir tekstil merkezi yapmak istediğini belirten BİSTİAD Dernek başkanı  Nurullah Alsaç, “Bismil’de bulunan 22 Tekstil firması ile birlikte tekstil ve konfeksiyon piyasasında mesleki ve ekonomik dayanışmayı sağlamak. Dernek projeler üreterek Türkiye'de tekstil ve konfeksiyon sektörünün geleceğinde söz sahibi olmak istiyoruz, diye konuştu. 
Bismil’de yaklaşık 22 Tekstil firması olduğunu belirten Alsaç, “ İlçemizde yaklaşık 22 Tekstil firması vardır. Şuan Tekstil atölyelerimizde çalışan 1500 yakın vatandaşımıza ekmek kapısı olduk.   Kurulan yeni derneğimiz ile hem kendi hakkımızı hem de alın teri döken işçilerimizin hakları savunacağız”, diye konuştu. 

Amacımız Göçü Engellemek ve İşsizliği Gidermek
Bismil’deki işsizliği bir nebze de olsa azaltmak için çalıştığını dile getiren BİSTİAD Dernek Başkan Yardımcısı Engin Bulut, “Güneydoğu ve Doğu bölgelerinde olduğu gibi Bismil’de de işsizlik oranın yüksek olduğunu belirterek geçmiş yıllarda binlerce vatandaşımızın İstanbul başta olmak üzere Gaziantep, İzmir ve diğer büyükşehirlere güç ederek tekstil atölyelerinde zor şartlar altında çalışıyorlardı. Son yıllarda ilçemize kurulan tekstil atölyeleri ile göçü engellemiş olduk ve gidenlerin de geri dönmesine vesile olmaktan gurur duyuyoruz, ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi