Düzenlenen programa Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, Ak Parti  İlçe Başkanı Hadi Akaydın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Reşit Memiş ,  Okul müdürleri ve ilçede görev yapan öğretmenler katıldı.

Yemekten önce bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Reşit Memiş , “Öncelikle bütün meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutlayarak sözlerine başlamak istiyorum. İnsan hayatında eğitim davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hem cinslerin haklarına tecavüz etmesi engellemesin de eğitim birinci derece etkilidir. Bir insanı kötülüklerden alı koyup iyiliğe sevk etmek üzerinde güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır. Sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir görev üstlendiğimizi göstermektedir. Kazanılması gereken asıl büyük servet para şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgelik olmalıdır.  Öğretmenlerin başarılı olmaktan başka bir seçeneği yoktur. Öğretmen her şey değil her şeye kapı olmalıdır. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar onu sorar unutmayın kelebekler ışığa koştuğu gibi öğrencilerde ona doğru koşar. En ok sevilen öğretmen en çok seven öğretmendir” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Vehbi Bakır yaptığı konuşmada “Kıymetli basın mensupları hanımefendiler beyefendiler maddi varlığımızı annelerimize babalarımıza manevi varlığımızı öğretmenlerimize borçluyuz.

Kendilerine manevi varlığımızı borçlu olduğumuz öğretmenlerimizi bugün burada ağırlamış olmanın onuru ve gururuyla hepinize hoş geldiniz diyor en derin saygılarımı ve hürmetimi arz ediyorum.

Size emanet ettiğimiz yavrularımızı emanet ettiğimiz siz değerli öğretmenlerimiz başımız üzerine taşısak yapmış olduğunuz işin hakkını vermiş sayılmayız. Bugün burada hoş geldin demeyi bile yeterli görürseniz bizi bahtiyar edersiniz. Bütün öğretmenlerime bundan sonra ki hayatlarında mutluluklar başarılar diliyorum. Umut ediyorum ki tahtaya geçtiği zaman karşısına aldığı öğrencileri ile ilgili kurmuş olduğu hayallerin hepsi vasıl olur. Öğretmenlerin hayallerin gerçekleşmesi bütün toplumun başarıya ulaşması huzura ulaşması refaha ulaşması adına çok önemlidir. Bütün öğretmenlerimizin hayalleri gerçek olsun. Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi arz ederim. Dedi. 

İlçe Kaymakamı Bakır’ın Tüm masaları gezerek kendi eliyle Öğretmenlere gül ve kutlama belgesinin takdim etti.

Daha sonra stajyeri kalkan öğretmenlerin yaptığı yemin töreniyle devam eden program öğrencilerin şiir okumasıyla duygulu ve neşeli anlar yaşatıldı.

Gecenin sürprizi olarak Reha Yeprem ve ekibiyle okuduğu şiir ve türküleriyle gece renk katarak gecenin sonunda çekilen halaylarla sona erdi.

1.20141125170347.jpg

2,.jpg

,3.20141125170438.jpg

4.20141125170454.jpg

5.20141125170514.jpg

Editör: Haber Merkezi