Duru ailesine yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Bismil Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Mustafa Eken, evin yaşanır bir hale getirildiğini, evdeki tüm eksikliklerin giderildiğini belirti.

Aile Sosyal Merkezi Müdürlüğünün ASDEP personeli kapsamında dezavantajlı gruplarla yaptığı çalışmalar sonucunda aileyi tespit ettiklerini ifade eden Eken, "Aileyi tespit ettikten sonra aile için neler yapılabilir diye program yaptık. Evin temizlenmesi için belediye ile irtibata geçtik belediyenin temizlik hizmeti ekibi buraya gelerek evin boya badanasını yaptı ve evin genel temizliğini yaptılar. Ailenin genel sağlıktan geçirilmesi için belediyenin evde bakım ekibi aileyi Bismil Devlet Hastanesine götürüldü sağlık kontrolünden geçirildi. Belediyenin sunduğu aş evi hizmetinden faydalandırdık her gün 3 öğün sıcak yemek bu aileye getiriliyor. Ailenin durumunu öğrenen Bismil’i iş adamı Necat Gülseven bizden müsaade isteyerek bu aileye beyaz eşya ve mobilya yardımında bulunmak istedi bizde kabul ettik. Bugün buraya getirilen beyaz eşya ve mobilyaları Necat Gülseven tarafından gönderildi." dedi.

2007 yılında İstanbul’da evlendiklerini 2013’de Aydın'a taşındıklarını söyleyen aile reisi Ahmet Duru, yaşadığı mağduriyeti şu şeklide anlattı:

"Aydın'a taşınanı bir ay olmuştu. Aydın’ın yabancısı olduğumuz ve etrafı bilmediğimiz için eşim demiryolunun geçtiği mevkiinden geçerken, demir bariyerinden bir metre genişliğinde insanların rahat geçmesi için kesmişler. Kesilen yerden küçük kızım anide oradan geçerek rayların üzerine koşuyor. O esnada tren geliyormuş eşimin kucağında da bebeği vardı, kucağında bebekle çocuğu kurtarıyor ama tren eşime ve bebeğe çarpıyor. Bebeğimiz vefat etti, eşimin ayağında ve belinde kırılmalar meydana geldi. Eşim vücudunda kırılan kemiklerden dolayı hem de psikolojik tedavi için 6 ay boyunca hastanede tedavi gördü. Olaydan sonra eşim kendini toparlayamadığı için Bismil’e taşındık burada eşimin akrabaları olduğu için eşime çocuklarıma yardımcı olurlar diye buraya geldik ama maalesef kimse yardımcı olmadı." dedi.

Bismil’e geldi günden beri eşinin psikolojik rahatsızlıktan dolayı evin işlerini kendisinin yaptığını söyleyen Duru, "İşe gittiğim için çoğu zaman yorgun oluyordum ondan dolayı çoğu zaman evin temizliğini yapamıyordum, ev kirleniyor ve kötü kokuyordu. Kız çocuklarım üçüncü sınıfa gidiyorlar, büyüğünü bir sene okula gönderemedik. İki kızım büyüdüğü için onların banyosunu yapamıyorum, hem ben hem de onlar artık utanıyorlar, onlar kendi banyolarını yapıyorlar. Banyo yapmayı bilmedikleri için saçlarına da ondan dolayı bit girmiş. Doktorlar, eşim psikolojik tedavisi için hastanede yatmasını gerektirdiğini söylediler, eşimde çocuklardan dolayı hastanede yatmayı istemiyor, ilaç kullanıyor ama onlarda fayda vermiyor. Çocuklarıma bakan birileri olsaydı eşim hastanede yatardı tedavisini görürdü bu durumda hastanede yatmak istemiyor." şeklinde konuştu.

Duru son olarak yapılan yardımlardan dolayı sosyal hizmetler, belediye ve iş adamına teşekkür etti. 

55d7c636c5c71a0cd2d1.jpgbismildeki-magdur-ai-0bd56eb4212cb61187f4.jpgc948627115968913ffab.jpg

Editör: Haber Merkezi