Kırsal Mahallelere büyük önem veren Bismil Belediye Başkan Sayın Turgay Gülenç’in “Kırsal mahallelerin merkezdeki mahallelerden farkının kalmayacak” ifadesi doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarına aralıksız alarak devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Turgay Gülenç” Uzun yıllar boyunca ihmal edilmiş görmezden gelinmiş köy ve kırsal mahallelerimizin yol ihtiyaçlarını analiz ettik bu ihtiyaçlar çdoğrultusunda köy yollarımızı daha hızlı bitmesi için iş makineleri kiralama yöntemiyle giderek çalışmaya başladık.

En çok ihtiyacı olan köyden başlamak üzere Köy yollarımızı çamurdan topraktan kurtarmak için Fen işleri ekibimiz canla başla çalışıyor.  Bu tabii ki geçici bir çözüm önümüzdeki aylarda kalıcı çözümler için çalışacağız.  Öncelikle grup yollarında başlamak üzere asfalt olmayan köy yollarını asfaltlama çalışması yapacağız.   Daha sonra insanların hayatı daha yoğun geçtiği cami, okul ve taziye evleri gibi yerlere giden yolları taşlarla döşenme çalışmalarımız olacak,” dedi.

Alibey, Tepe, Göroluk kök mezrası ve Kamışlı kırsal, bakacak köyleri başta olmak üzere 20 kırsal Mahallelerinde yaşam şartlarının iyileştirilmesi için mahalle içi yollar, bağlantı yolları ve mahalle meydanında stabilize yol yapımı çalışması sürdürülüyor. Köy içi yollarının yanı sıra cami önü cami yolu Okul bahçesi ve yolu ve  taziye evi etrafı yol çalışmaları ve stabilize çalışmaları yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2 ekip ile yürütülen çalışmalarımız köy içi yollarımız bitene kadar devam edeceğini belirtildi.

Yapılan çalışmalar nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Göroluk mahalle sakinlerinden Böbrek hastası Fahrettin sevim” şu ifadelere yer verdi ; “4 yıldır böbrek hastasıyım daha önce hastaneye gitmek için evime kadar yol yoktu hastaneye gitmek için çamurlu yoldan çizme ile gidiyordum bizi bu dertten kurtardığı için Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun, dedi.

40 yıldır köşk mezrasında yaşayan Abdurrezak Alçelik ise” Daha önce yollarımız kışın çamurdan yazında tozdan geçilmiyordu ama şuan Belediye tarafından köy içi yolları stabilize çalışması yaparak bizi bu dertten kurtardı. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun ,”dedi.

Ayrıca Belediye Başkanı Turgay Gülenç; Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan yaklaşık olarak 100 Km köy yolumuz asfaltlama çalışması kısa sürede başlanacaktır müjdesini verdi.

01-063.jpg02-083.jpg03-068.jpg04-041.jpg

Editör: Haber Merkezi