Toplantıda köylerde var olan yüz yıllık sorunlar ela alınarak, 1 Eylül tarihinden itibaren köylerde hizmet seferberliği başlatılacağı açıklandı.

Bismil Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İlçeye bağlı tüm köy ve mahalle muhtarlarıyla su ve kanalizasyon sorunlarına ilişkin toplantı gerçekleştirdi. Bismil Belediyesi Nujin Kadın Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Bismil Belediye eş başkanları Cemile Eminoğlu, Resul Sarı, DBP Diyarbakır İl yöneticileri, DBP Bismil İlçe yöneticileri, Büyükşehir belediye Meclis Üyeleri ve Bismil Belediye meclis üyelerin yanı sıra onlarca mahalle ve köy muhtarları katıldı.

3.20140819182645.jpg

Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle statüsüne kavuşan köylerin 100 yıllık alt yapı ve içme suyu sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye meclis üyesi Eşref Mamedoğlu, yüz yıldır köylerimizde hiçbir hizmetin yapılmadığını belirterek, “ yapılan yerel seçimlerden sonra belediye olarak DİSKİ birimimiz ile birlikte arazi taraması yaptık. Yaptığımız arazi taraması sonrasında projeler hazırladık. Kısa, orta ve uzun vadede projelerimizi hayata geçireceğiz. Yaptığımız çalışma kapsamında beş yıllık stratejik planımızı hazırladık. Hazırladığımız stratejik plan doğrultusunda 1 Eylül’den itibaren köylerimizde kanalizasyon ve su sorunlarına karış hummalı bir çalışma başlatacağız. İlçelerimizde açtığımız DİSKİ şubelerimizi yeniden yapılandırdık. Ekipman ve personel sayılarımızı artırarak, İlçelerimizin Su ve Kanalizasyon sorunlarına cevap olabilecek donanıma ve tekniğe kavuşturduk”

Büyükşehir yasasıyla birlikte yüz yıllık sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Bingöl, “ köylerimizde biriken yüz yıllık sorunlara karşı adeta bir seferberlik ruhuyla çalışmaktayız. İl Özel İdareler tarafından köylerimizde şuana kadar yaptığı yol, kanalizasyon ve su çalışmaları tamamen makyaj çalışmalar olmuştur. Kalıcı bir çalışma yapılmamıştır. Büyükşehir yasasıyla birlikte tüm bu sorunlar açığa çıktı. Bu sorunların kökten çözmek için tüm köylerimizde yeniden kanalizasyon ve su şebekelerini döşemeye gideceğiz. Yüz yıllık sorunlarını beş yıllık süre içinde tamamen bitirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda tüm eksiklerimizi gidererek, 1 Eylül tarihinden başlayarak köylerimizde ve merkez mahallelerinde yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz. Tüm çalışmalarımızda Bismil Belediyemizle ortaklaşarak tüm yurttaşlarımızın sorunlarına cevap olma gayreti içinde olacağız.” dedi.

Ardından söz ayan Bismil Belediye eş başkanı Cemile Eminoğlu, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devletin köylere hiçbir hizmetin götürmediğine dikkat çekerek, Büyükşehir yasasıyla birlikte yapılan yerel seçimlerden planlamaya gidildiğini belirterek, “İlçe merkezimizdekilere hangi hizmetleri götürüyorsak, bundan sonra tüm köylerimize de aynı hizmeti götüreceğiz. Daha kaliteli bir hizmet suna bilmek için Büyükşehir belediyesiyle ortaklaşarak, personel ve ekipman sıkıntılarımızı gidererek köylerimizde biriken yüz yıllık sorunları çözmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda köylerimizin sorunlarını gidermek için seferber olacağız” dedi. 

4.20140819182703.jpg

Yapılan konuşmaların ardından Muhtarların sorunları dinlendi. Muhtarların yaptığı görüş ve öneriler kayıt altına alındı. Kaynak:Bismil Belediyesi Basın Yılmaz Erkek- kadir Ak

Editör: Haber Merkezi