Bismil'deki TMO stoklarının dolu olması nedeniyle bu sezon'da TMO mısır alımları olmayacağının duyan çiftçilerin yardımına Ak Parti Diyarbakır Eski Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu yetişti. Merdanoğlu'nun  büyük çabaları sayesinde Bismil'deki TMO bu sezonda mısır alımları yapılacağını öğrenildi.
Bismil ve köylerinde TMO'ların geçen seneki dolu stokları yüzünde yeni alımlar yapılmadığını öğrenen çiftçiler durumu Ak Parti eski Milletvekili Ali İhsanm Merdanoğlu'na iletilerek duruma müdahil olmasını istediler. Çiftçilerin isteğini kırmayan Eski vekil Merdanoğlu, Türkiye Toprak Mahsuller ofisleri genel müdürlüğünde bulunan Mustafa Erdoğan ile  görüşerek soruna çözüm buldu.
Merdanoğlu; konu hakkında yaptığı açıklamada" Türkiye Toprak Mahsuller ofisleri genel müdür yardımcısı Mustafa Erdoğan ile görüştük sağolsun kendileri bizi kırmayıp yardımcı oldular.  Mısır sezonun yaklaşması nedeniyle şuan  Çöltepe ve Tepe beldesindeki silolarda bulanan stoklar boşaltılıyor. Yeni ürün alımları için yer hazırlığı yapılıyor.    Mısır sezonuna yetişecek şekilde  en kısa zamanda mısır alımlarına başlanılacaktır.  Allahın izniyle hiç bir çiftçimiz mağdur edilmeyecektir. şeklinde konuştu.
 

“Bismil'in Sorunu Benim Sorunumdur”
Merdanoğlu" Bismil'de doğup büyüdüm, Bismil sevdalısı  olarak,  Bismil'deki sorunlarının çözümü için elimden geleni yapmaya hazırım. Söz konusu Bismil'in   gelişimi ve  refahı olunca  elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız şeklinde konuştu.

700-002.jpg

 

Editör: Haber Merkezi