Bismil Anadolu Lisesinde açılan Zenginleştirilmiş Kütüphanenin (Z Kütüphane) açılış törenine Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya, Okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Okullarda eğitime katkı sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalara bir yenisini ekleyen Bismil Belediyesi, Z-Kütüphanenin dokuzuncüsü Bismil Anadolu Lisesi öğrencilerinin hizmetine sundu.

Yüksel, “İhityaç Olursa Diğer Okullarımıza da Z Kütüphane Açacağız”

Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Yüksel,” Belediye olarak  9 okula Z-Kütüphane kazandırdıklarını ifade ederek, “Bu projemizi devam etmekte fayda var. Bugün burada kütüphanelerimizi açıyoruz.İhtiyaç olan diğer okullarımızıda Z kütüphaneye kavuşturmayı hedefliyoruz”dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, protokolle birlikte  öğrencilerle birebir ilgilenerek beraber satranç ve kitap okudular.

03-011.jpeg

Belediye Desteği ile Z Kütüphane 1’den 10 çıktı

Daha önce İlçede 1 tane olan Z kütüphane Belediye desteği ile 10 taneye çıkarıldığını söyleyen İlçe Milli Müdürü Aydın Ak ise “İlçe de daha önce 1 tane olan Z  kütüphane Belediye desteği ile 10’a çıkartıldığını söyledi.

Öğrencilerimizin talebi doğrultusunda Belediyemize müracaatta bulunduğunu söyleyen Ak,” Belediyemize müraccat ettikten sonra 9 farklı okula Z kütüphane kazandırdık. Bunlardan 5 tanesi lise, 3 tane ortaokul ve 1 tanesi de ilkokulda yapıldı. Böylece sayısı 1 olan Z kütüphane 10’ çıktı.

7 Bin Öğrenciye Hizmet Verilecek

Kütüphanelerimiz yaklaşık 7 bin öğrencimize hizmet vereceğini dile getiren Aydın Ak, “7 bin öğrencimize hizmet verecek olan kütüphanelerimiz  Z kütüphane bulunmayan okullardaki diğer öğrencilemizede hizmet verecektir”,dedi.

Ak” Belediyenin Eğitime Katkısı Çok Büyük”

Belediyenin eğitime katkısının büyük olduğunu dile getiren Ak,“Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediyemizin eğitime katkısı çok büyüktür.  İhtiyaç olan diğer okullarımıza da Z kütüphane yapmak için Belediyemizden talep edeceğiz” şeklinde konuştu.

01-010.jpeg02-016.jpeg04-006.jpeg

Editör: Haber Merkezi