Toplantının açılış konuşmasını yapan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü v. Aslan Özdemir, " Özellikle köylerimizde görev yapacak genç arkadaşlarımdan şunu istiyorum; her fırsat bulduğunuzda köyü dolaşınız. Köy sakinleriyle diyalog geliştirerek sohbet edin. Ders saatinde öğrencilerin dikkatini çekecek küçük bir onurlandırmayı, espriyi, şakayı ya da hiç olmazsa gülen yüzünüzü esirgemeyin."dedi.

circir-fabrika-ve-diger-resim-476.jpg            

Bismil Cahit Sıtkı Tarancı Lisesi Konferans Salonu'ndaki seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü V. Aslan Özdemir, Şube Müdürü Metin Güzel, eğitmenler ile göreve yeni başlayan 165 öğretmen katıldı. Seminer, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in telekonferans sistemi ile banttan yayınlanan konuşmasıyla başladı. Daha sonra geçmişten günümüze öğretmen yetiştirme sistemi ve mesleki gelişim ile ilgili Genel Müdür Ömer Balıbey’in yaptığı konuşma öğretmenlere dinletildi. Ardından, Müsteşar yardımcısı Salih Çelik telekonferans sistemi ile canlı olarak çevreye uyum konusunda öğretmenlere bilgi verdi. Müsteşar yardımcısı Çelik,  Gençlerimiz ve çocuklarımızı iyi yetiştirilmesi gerekir. Ülkemizde %65 oranında 35 yaş altında genç olduğundan eğitime büyük önem vermemiz gerekir. Dedi.

15 dakika aradan sonra, Prof. Dr. Mustafa Safran konuşması devam etti.

           Telekonferans yayını ardından söz alan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü v. Aslan Özdemir, "Bulunduğunuz bölgenin sosyal yapısına, eğitim ve kalkınmışlık düzeyine paralel olarak kız çocuklarımızın okumalarına yeteri özen gösterilmemektedir. Bu sebeple kız çocuklarımızın okullaşmasında siz kadın öğretmenlerimizin büyük rolü olacaktır. Okula gitmeyen, ya da okuldan alınan kız öğrencilerimizin tespit edilerek yeniden okula kazandırılması, önem verdiğimiz konuların başında gelmektedir. Dedi.

circir-fabrika-ve-diger-resim-484.jpg

            İlçe Milli Eğitim Müdür v. Özdemir, Uyum semineri 11.02.2012 de başlayacak 17.02.2012 sona erecektir. Seminerin 1 hafta boyunca süreceği bildirildi.

            Bismil İlçe Milli Eğitim Müdür V. Aslan Özdemir, Bismil İlçesine 182 öğretmen atandığını atanan öğretmenlerden 165 kişinin göreve başladığını, 17 öğretmenin daha göreve başlamadığını söyledi. Özdemir, Yeni Öğretmenlere Uyum semineri bugün telekonferanslı, 2. gün İlçe Kaymakamı Harun Başıbüyük’ün konuşması ve Çevreye uyum eğitimi, 3. gün Öğretim programları, 4. gün Öğretmene yönelik mesleki rehberlik, 5. gün Afet psikolojisinde iletişim, 6. gün brifing, 7. gün okul ziyaretleri gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi