Bismil İlçe Gençlik Müdürlüğü bünyesinde açılan ücretsiz yaz spor okulları çalışmalarını sürdürüyor. yaz spor okullarında öğrencilere Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş, judo branşlarında deneyimli eğitmenler tarafından eğitimler veriliyor.

Voleybol ve Basketbol branşlarına 200 öğrenci ile haftada 3 gün Bismil Kapalı spor salonunda devam ediyor.

 Konuyla ilgili görüştüğümüz İlçe Gençlik Antrenörü Yıldız Gökçe ‘‘Bismil deki gençlerin çok yetenekli olduğunu, ama eksiklilikler yüzünden sıkıntılar yaşıyoruz. Böyle yetenekli gençleri lisanslı bir  kulüp çatısında müsabakalara katılamaması Bismil için eksiklik olduğunu, ayrıca spor salonunun ilçeye uzaklığından dolayı ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını belirti.

13.20120516120034.jpg

 Koşabiliyorken Koş Projesi

 İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürümüz Tevfik Aktutan şu anda ilçemizde ayrıca Futbol ve Güreş branşlarında faaliyetlerinin sürdüğünü,  ulaşım konusunda İlçemiz Minibüsçüler Odası Başkanı Mahmut Doğan’a sporcuların kapalı spor salonuna ücretsiz servis yapmaktadır. Kendisine ve minibüs sahiplerine bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum.Ayrıca Azya Tekstil Vechettin Alsaç’a malzeme yardımı için gösterdiği ilgi ve destekten ötürü teşekkür ediyorum . Bismillin ileri gelenleri spor okullara katı sağlarsa geleceğimiz olan gençlerimizin kötü alışkanlıklarından uzaklaşması, boş zamanlarını internette değil, spor ahlakı, sporun dostluk,  paylaşım olduğunu öğrenmeleri geleceğe onları daha sağlıklı taşıyacaktır diye düşünüyorum.

14.20120516120101.jpg

 Spor Okullarının Temmuz ayına kadar devam edeceğini katılmak isteyen gençlerin Bismil Futbol Sahasına gelerek bilgi alabilirler ayrıca sadece gençlere değil, 7 den 70’e herkesin spor yapabilmesi için mayıs ayı içerisinde (Koşabiliyorken koş Projesi )başlatarak her yaşta, herkese spor yaptırmayı hedeflediklerini söyledi.

12.20120516120123.jpg16.20120516120146.jpg

Editör: Haber Merkezi