Bismil Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları Futbol Turnuvası yapılan final müsabakaları ile sona erdi.

Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Kalkan ve camilere devam eden öğrenci ve yakınları izledi. Maç sonrası turnuvada ilk üç dereceyi kazanan takımlara kupaları verilmesi öncesinde konuşma yapan İlçe Müftüsü Ahmet Kalkan, Kur’an-ı Kerim ve dini eğitimin yanında, her türlü sportif ve sosyal faaliyetlere katılan öğrencileri ve onları yönlendiren hocalarını tebrik ettiğimi belirtti.

Bu tür etkinliklerle öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Kalkan, Bismil’de 5.580 öğrenci yaz kuran kurslarına katıldı. Yaz Kur’an kursları aynı zamanda,  Okulların da başarı artar. Artık bugün dünyada söz sahibi olan ülkeler bunu yapıyorlar beklentimiz. İslam ahlakıyla ahlaklanmaları. Bir de dünyaya güzel örnek olmaları, öğrencilerimizi turnuvayı vesile kılarak camiyi sevdirmek, yine bir arada birlik ve beraberliğini sağlamak, onları kaynaştırmak ve bu şekilde geleceğe yönelik onları hazırlamak’’ diye konuştu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN 

İlçe Müftüsü Kalkan, Büyük bir coşkuyla Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrencilerimizin camilerimizi ve Kur’an Kurslarımızı şenlendirmeleri bizlere de ayrı bir heyecan yaşatmaktadır. Yaz Kur’an Kurslarımıza katılan öğrencilerimizin aynı zamanda yaz tatilinde olduklarını da dikkate alarak daha keyifli ve eğlenceli bir yaz dönemi geçirmelerini sağlamak amacıyla sosyal ve sportif faaliyetler kapsamında Bismil İlçe Müftülüğü olarak düzenlemiş  olduğumuz ‘’ Yaz Kur’an Kursu Futbol Turnuvası’’ büyük bir katılımla, başlamış ve tam bir çocuk şenliği atmosferinde, sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğu vurgusu da yapılarak devam etti.” diye konuştu.

Kalkan, "Birinci gelen Hz Ebubekir cami Altın madalya, İkinci Bilalihabeş Cami Gümüş madalya, Üçüncüye Ahmedi Xani Cami Bronz madalya ve plaket verildi.  Yapılan böyle etkinliklerin amacı öğrencilerimizin Kur’an Kursu yanında kalan boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Ayrıca desteklerini bizden esirgemeyen spor kompleksi tesis eden Bismil Belediye başkanlığına ve Öğrencilerin turnuva için araç tahsis eden Bismil kaymakamlığına teşekkür ediyorum" dedi.

2-016.jpg50-002.jpg51-001.jpg53.jpg

Editör: Haber Merkezi