Yaz Kur`an Kursları Başlıyor

Haydi Çocuklar Camiye

Bismil ilçe Müftüsü Hanifi Ballı, "Yaz Kur`an kurslarında okumak isteyen küçük çocuklar için velisinin muvafakatine bağlı olarak kursa müracaatlar Başkanlığın düzenlediği form dilekçe ile kabul edilecek.

Ayrıca dilekçenin doldurulmasında beyan esas olup müracaat eden vatandaşlardan herhangi bir belge talep edilmeyecektir" dedi.

Yaz Kur'an kursları 11 Haziran Pazartesi günü  itibaren kayıtlar yapılmaya başlanacak,  Bismil'de Yeni atanan Kur'an Kursu öğretmenlerine seminer verilecek. 15.16.17 Haziran tarihinden Kur'an Kursu semineri verilecek.

24268.jpg

İlçe Müftülüğüne bağlı olarak görev yapan din hizmetleri sınıfındaki tüm personelin katıldığı ve 15. Haziran tarihinde başlayan seminerle ilgili bir değerlendirme yapan İlçe Müftüsü Hanifi Ballı, yaz kurslarının tüm camilerde, Kur'an kurslarında ve müftülüğümüzün uygun gördüğü yerlerde 18 Haziran ile 17 Ağustos tarihleri arasında 3 dönem halinde düzenleneceğini hatırlattı. Ballı, Yaz Kurslarının amacının sadece çocuklara Kur'an okumayı öğretmek olmadığını, çocukların kalplerine Allah sevgisinin, Peygamber sevgisinin ve cami sevgisinin yerleştirilmesinin çok daha büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

         Toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, din eğitimi faaliyetlerini öncelikle camilerde ve Kur'an Kursları'nda yürütmeye çalıştığını ifade eden Müftü Ballı: "Söz konusu kurslarda; günde üç saat eğitim-öğretim yapılır. Bu sürenin iki saati Kur'an-ı Kerim ve meali, bir saati de itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersi için ayrılır" diye konuştu.


Müftü Hanifi Ballı, ailelere çocuklarını düzenlenecek kurslara göndermeleri çağrısında bulundu.


Yaz tatili dönemlerindeki Kur’an kursları, çocuklarımızın kendisiyle ve toplumla barışık iyi birer insan olarak yetişmesi, din konusunda doğru ve sağlıklı bilgi edinmeleri, din eğitimini yeterli düzeyde, zamanında ve doğru bir yöntem ve içerikte almaları anne-babaların sorumluluğunun bir parçası olduğu gibi, toplumsal bütünlüğümüz, yavrularımızın ileride yanlış telkinlere maruz kalmaması, manevî boşluğa düşmemesi, dinî kimliklerinin inşası ve özgüvenlerinin yüksek olması açısından da son derece önem arz etmektedir.diye konuştu.

Yaş sınırının kaldırılmış olması sevindirici bir gelişmedir.

Ayrıca çocuklarımızın yaz Kur’an kurslarına teşvik edilmesi, onların camilerimizle en güzel bir şekilde buluşmalarının sağlanması sürekli göz önünde bulundurulması gereken hususlardır.

18 HAZİRAN'DA EĞİTİM VERİLECEK.

18 Haziran tarihinden itibaren ise eğitim verilmeye başlanacağını ifade eden Müftü Ballı, Geçen yıl 1500 öğrenci kurslara katıldığını ifade ederek, Bu Yıl 5000 öğrenciyi kurslara katılmayı beklediğini söyledi.

18 Haziran Pazartesi günü başlayacak Yaz Kur'an Kursları, 3 dönem halinde 9 hafta sürecek ve 17 Ağustos Cuma günü sona erecek. 

 

Editör: Haber Merkezi