Bismil Kurtuluş İlkokulundan yapılan uygulamaya Bismil Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı İsmail Sert, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Gülseven, Başkomiser Melih Özcan ve öğrenciler katıldı.
Uygulama öncesinde konuşan Bismil Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel "Bütün ülkemizde olduğu  gibi İlçemizde de bugün yaya öncelik uygulaması yapılıyor. Ülkemizde trafik kazasına en çok sebebiyet veren nedenlerden biri de yaya geçitlerinde durulmamasıdır. Buna yönelik 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" olarak ilan edilmesi ve bu konuya ilişkin Ekiplerimizin çalışması, bu tür yaya geçitlerindeki kazaları en aza indiriyor buda bizi ziyadesiyle mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

06-028.jpg
Uygulama hakkında bilgilendirme yapan Polis Memurları "Bugün burada yapılan kampanyanın amacı: Karayolları Trafik kanununun 74. maddesinde 26 ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buradan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını verme zorunluluğu getirilmiştir. İçişleri Bakanlığımız tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganı ile 2019 yılı; Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilerek Ülke genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırıldığından, bu kapsamda da bugün Ülke genelinde olduğu gibi İlçemizde de sürücülere bu kampanya hakkında bilgi vermek, farkındalığı oluşturmak, Ülkemizde meydana gelen Ölümlü yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının önüne geçmek üzere burada kampanyamızı sürdürüyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Kaymakam Yüksel, Sürücüleri yaya geçidinde uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirdi.
 Bismil Hükümet Konağı önünde İlçe Emniyet müdürlüğüne bağlı ekiple bir araya gelen Kaymakam Yüksel, şoförleri yaya geçidinde uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirdi. Kaymakam Yüksel, öğrencilerle yaya geçidinden geçti ve sürücülere üzerinde ‘Hak ver öncelik ver’, ‘Yaya geçitleri, okul geçitleri ve kavşaklarda, yayalara öncelik verme zorunluluğu getirildi. Bu kurallara uymayan sürücülere trafik idari para cezası uygulanacaktır’ yazılı broşürler dağıtıldı. 

03-180.jpg04-110.jpg05-067.jpg02-210.jpg

Editör: Haber Merkezi