“İLÇEDE KURULAN SERALARDA ÜRETİLEN ÜRÜNLER, BATI İLLERİNE İHRAÇ EDİLİYOR”

50 dönümlük kapalı sera alanında 50 kişi çalışıyor

Topraksız ve tamamen otomatik şatlarda, son teknolojik makinelerle domates yetiştiriciliğinin yapıldığı seracılık tesisi hakkında Vali Toprak'a bilgi veren işletmeci Meki Karabulut,  Seyrantepe Kooperatifinin seracılık projesininin bir yıl önce hayata geçirildiğini ve 50 dönümlük kapalı sera alanında şuanda 50 kişinin çalıştığını, yaz aylarında daha fazla işçi ihtiyacı doğduğunu söyledi. Yetiştirdikleri ürünlerin Türkiye'nin birçok iline ihraç ettiklerini belirten Karabulut, “Daha önce bizler başta Mersin ilimiz olmak üzere diğer illerden ürünlerimizi alıyorduk. Ancak şimdi ürün aldığımız illere bizler ürün satmaktayız. Devletimize ve özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın destekleriyle ilimiz ve bölgemiz diğer iller ve bölgelerle arasındaki üretim farkını kapatma noktasına ulaştı. Yapılan yatırımlar artık meyvesini veriyor, bu yatırımlar sayesinde işsiz vatandaşlarımız da ekonomik anlamda rahat bir nefes almakta. Şu anda ikinci ürünümüzü almaktayız.” dedi.

Vali Toprak: Daha önce batı illerinden ihtiyacını karşılamak zorunda kalan ilimiz artık batının ihtiyacını karşılar duruma geldi.

Daha sonra 50 dönüm alan üzerine kurulan serayı gezen Toprak' Devletimizin tüm imkânlarını bölgemize sunduğunu belirterek, “Son dönemde Devletimiz tarafından yapılan yatırımlarla ilimiz büyük bir ivme yakaladı, daha önce batıdan ihtiyacını karşılamak zorunda kalan ilimiz artık batının ihtiyacını karşılar duruma geldi. Bu durum hem bizleri hem de halkımızı mutlu etmektedir. 50 dönümlük alan üzerinde kurulan seranın yapımında büyük destekleri olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sayın Bakanımız Mehdi Eker' e tüm Diyarbakırlılar adına teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle vatandaşımızın yüzü gülüyor. Görüyoruz ki sadece bu serada 50 işsiz vatandaşımıza iş kapısı olmuş. İnanıyorum ki yakın gelecekte daha büyük projeler hayata geçirilecek ve işsiz vatandaşlarımıza daha çok iş imkânı sağlanacak” dedi. 

Editör: Haber Merkezi