Etkinlik çerçevesinde, ilçede ikamet eden bir grup yaşlı vatandaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ve Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç’in eşi Figen Gülenç hanımefendi ile birlikte yaşlıları ziyaret etti. Ziyaretleri kapsamında yaşlıların ellerini öperek çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ak, ”Yaşlılarımızın Tecrübeleri Paha Biçilmez Bir Hazinedir”

Etkinlik çerçevesinde ziyaret edilen Leman Özer isimli yaşlı vatandaşımızın evinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK şöyle konuştu: “Geçirdikleri çok uzun, yorucu, meşakatli, yıpratıcı bir yaşam sürecinde sağlık sorunları yaşayan, yaşam faaliyetleri zayıflayan ve kendi ihtiyaçlarını karşılamada zorluklar yaşayan büyüklerimizin bizlerden istedikleri tek şey ilgidir. Zira büyüklerimizin tamamı bu ilgiyi ziyadesiyle hakkediyor. Bu bağlamda onların değerini iyi bilmemiz gerekiyor. Yaşadıkları koca bir ömür ve bu süre içerisinde edindikleri paha biçilemez tecrübeler bizim için eşi benzeri bulunmaz bir hazinedir. Sahip oldukları engin tecrübelerinden faydalanmak için yaşlılarımızı huzur evlerine değil hep yanı başımızda hatta başımızın üstünde tutmalıyız ki; onlara karşı vazifemizi yapmış olalım, şeklinde konuştu.

2-006.jpeg

Ak “Avrupa-i  Kültür  iklimine dur diyelim”

Avrupa-i Kültürüne dur dememizi gerektiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ak, “Bu anlamda bizi etkisi altına almaya çalışan bencillik, vefasızlık, merhametsizlik ve daha sayamadığımız nice anlamsız ve amaçsız kavramı içerisinde barındıran “Avrupa-i Kültür” iklimine dur diyelim. Büyüklerimize sahip çıkalım, onları huzur evlerine terk etmeyelim. Evlerimizin bereketi, aile hayatımızın saadeti ve mutluluk mimarlarımızın aile büyüklerimiz olduklarını asla unutmayalım. Büyüklerimize yeterli ilgi, sevgi ve saygı gösterelim. Bu şuurla hareket ederek zorlaşan yaşam şartlarına karşı ayakta durabilmek için aile bağlarımızı güçlendirelim. Güçlü Türkiye’yi inşa etmek için güçlü ailelere ihtiyacımız olduğunu asla unutmayalım.”şeklinde sözlerini noktaladı.

4-005.jpeg

Hanımefendi Gülenç “Her Canlı Bir gün Yaşlanıp Yardıma Muhtaç Olacak”

Özellikle Aile Destek Merkezinde yapmış olduğu çalışmalarla ilçe sakinlerinin büyük sevgisini kazanan Bismil İlçe Kaymakamı Turgay GÜLENÇ’ in eşi Figen GÜLENÇ hanımefendi de düzenlenen etkinliğe katıldı. Figen GÜLENÇ şöyle konuştu: Böyle anlamlı bir etkinliği düzenleyen Bismil Fen Lisesi İdare, öğretmen ve öğrencilerini kutluyorum. Bugün elimiz ayağımızın tutuyor olması, sağlıklı bir şekilde yaşamımıza devam ediyor oluşumuzun ebedi olacağı anlamına gelmez. Elbette ki her canlı gibi bizler de bir gün yaşlanacak ve çevremizdekilerin yardımına ihtiyaç duyacağız. İşte tam bu noktada yaşlılarımızı asla ihmal etmememiz, onların geçtiği bu yoldan bizlerin de geçeceği bilinciyle onları sahiplenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yaşlılarımız bizim için bir yük değil,başlarımızın tacıdırlar,şeklinde sözlerini bitirirken öğrencilere bu anlamlı davranışlarından dolayı kitap hediye etti.

Okul öğrencilerinden Emine Fidan ise, Bizim gönüllü olarak yaptığımız projenin amacı; 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nda yaşlı ailelerimizin evini ziyaret etmekti. Eğer biz bugün yaşlılarımıza sahip çıkmazsak, empati duygusunu kurmayıp değer vermezsek, ileride bir gün yarının gençleri de bize yardım etmeyeceklerdir. Bunun için yaşlılarımızın evine ziyarete geldik. Onların sesine kulak verdik ve onların sesini milyonlara duyurduk, şeklinde konuştu.

Son olarak Okul Müdürü Mehmet Aydın ise bu etkinlikte yanımızda olan başta İlçe Kaymakamımız Turgay Gülenç ve eşleri Figen Gülenç hanımefendiye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Aydın AK hocamıza, yardım kolileri için İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Metin İçer bey’e, okul idaresi, öğretmenlerimiz, yardımcı personellerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz, diyerek etkinlik sona erdirildi.

3-007.jpeg

Editör: Haber Merkezi