Bismilde DSi tarafından su taşkınlara Karşı Sanayi ve Fırat mahallerinde kanal yapılmıştı. Aşırı yağışlar sonrası Bismil Şentepe ve Esentepe mahallenin yukarı kısımda yer alan Kırkpınar, Kardeşlik ve kamış derelerinden Aşırı yağış sonrasında su taşkınlara yol açmaktadır. 

YETKİLİLERE ÇAĞRI
Fırat ve sanayi mahallerinde DSi tarafından yapılan su taşkınlarına Karşı kanalların temizlenmemesi durumda su taşkınları devam edecektir. 

Yıllardır yeterli altyapı çalışmaları yapılmayan Bismil de artık her yağmur yağışı sonrası alışık olduğumuz manzaralar dün de yüzünü gösterdi. Bismilli vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren çamur çilesi ile mücadele etti.
Vatandaş Belediyeden yolların temizlemesini bekliyor. 

YİNE HER YER ÇAMUR
Bismil ilçe merkezinde yıllardır alt yapı çalışmaları yeterli yapılmaması sebebiyle vatandaşlar yazın toz kışın ise çamur çilesini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllardan da alışıla gelmiş olan çamur eziyeti dün yağmur sonrası yine Bismil merkezinde yüzünü gösterdi. Vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren Bismilin mahallerinde çamur ile mücadele ederek cadde ve sokaklarda yürümeye çalıştı. Akpınar ve Fırat ile Dumlupınar mahallerinde yollar çamur kapladı.

Editör: Haber Merkezi