Mezarlığa gelen vatandaşlar, gerekli bakımların yapılmasını talep ediyorlar. Mezarlıkta yer yer uzayan otlardan dolayı vatandaşlar yakınlarının mezarlarını bulamadıklarını ve aramak zorunda kaldıklarını söylediler.

Mezarlığın son zamanlardaki bakımsızlığı karşısında üzüldüklerini belirten mezarlık ziyaretçileri, "Büyüyen ve kuruyan otlar, yangın tehlikesi de oluşturuyor. Belediyenin mezarlığı düzenli bakıma almasını istiyoruz" dedi.

Mezarlığa sabah saatlerinden itibaren gelen vatandaşlar, yakınlarını ziyaret edip Fatiha ve Yasin’ler okudu. Bakımsızlığından dolayı insanların şikâyet ettiği mezarlıkta güvenlik de yetersiz. İçinde yolun olmadığı mezarlıkta, mezarlara basmadan yürümek neredeyse mümkün değil. Bu nedenle sürekli mezarların mermerleri zarar gördüğü öğrenildi.

Her bayram mezarlık hınca hınç insanla doluyor ve gelen insanların da ailesi, sevdikleri mezarlıkta yatıyor. Mezarlığın uzun zamandır bakımsız olduğunu savunan vatandaşlar, mezarlıklara gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi ve bakımının bir an önce yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi