İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aldığı tedbirler kapsamında 16 Mart'tan itibaren ülke genelindeki camiler ibadete kapatılmıştı.
18 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde 29 Mayıs Cuma günü camilerin yeniden ibadete açılması kararının alınmasının ardından bugün Bismil’de  74 gün aradan sonra ilk cuma namazı kılındı.

10-022.jpg

SOSYAL MESAFEYE UYGUN SAF TUTULDU
Cuma namazı öncesinde müftülük ve belediye ekiplerince namazın kılınacağı yerlerde sosyal mesafe kurslarına uygun hat ve şeritler çekildi. Günler sonra camiye gelen vatandaşlar, çok mutlu olduklarını ve camileri özlediklerini söyleyerek tedbirlere uyduklarını belirtti. Öte yandan, Cuma namazı öncesinde camide sık sık sosyal mesafe ve maske konularında uyarılar yapıldı.
Kılınan Cuma namazından sonra bir açıklama yapan ilçe müftüsü Ah met Durmuş” Bize camilerin dışında Cuma namazı kılınması izin verildikten sonra, Bismil belediye başkan vekili kaymakamımızla birlikte hemen hazırlıklar başladık. Bu kapsamda bütün camilerimizi enfekte yapmak suretiyle temizlik çalışmasının içine girdik. Cuma namazı kılınması için İlçemizde 7 farklı noktada yer tespitinde bulunduk ve buraları sosyal mesafeyi gözetleyerek beli bölümlere ayırdık ve her bir vatandaşlarımızın namaz kılacağı yerlerdi belirlemek suretiyle bir hazırlık yaptık. Allah’a şükürler olsun kazasız belasız herhangi bir sıkıntıya meydan vermeden Cuma namazımızı 7 farklı noktada gerçekleştirdik. İçişleri bakanlığı bize genelge olarak gönderdiği hususta azami hassasiyet göstererek cama namazımızı halkımızla birlikte eda ettik. Uzun zamandır beri ilk defa Cuma namazını kılmanın sevinciyle Diyanet işlerimizin başkanının talimatıyla bir kurbanımızı da kestik. Cenabı Allah’tan dileğimiz bu koronavirüsü başta ülkemizde tüm İslam beldelerinde biran önce def etmesi tüm vatandaşlarımızın sağlığa kavuşmasını ve tekrar camilerimizin beş vakit namazını cemaatle buluşmasını diliyorum. Allah yaptığımız ibadetlerini dergahında kabul etsin. “İfadelerini kulandı.

11-024.jpg
1-150.jpg3-167.jpg2-177.jpg4-117.jpg

Editör: Haber Merkezi