Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, Pkk’nın tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 6 güvenlik görevlisinden jandarma uzman çavuş İbrahim Akdemir'in cenazesi Diyarbakır'ın Bismil ilçesi'ne bağlı Türkmenhacı Mahallesi'nde cemevinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Uzman Çavuş İbrahim Akdemir'in cenazesi Mardin'de düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle Diyarbakır'ın Bismil ilçesine ilçe jandarma komutanlığına getirildikten sonra  karayolu ile Türkmenhacı Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi.

Türkmenhacı Mahallesi cemevinde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, Bismil Kaymakamı Tuncay Gülenç ve Bismil’de kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güçlükle ayakta durabilen eşi Seval asker selamı verdi, 15 yaşındaki kızı Sevcan ise babasının kepini elinden bırakmadı. Burada gözyaşları içerisinde helallik alınmasınının ardından Akdemir'in cenazesi cemevine götürüldü. Baba Mehmet Akdemir ise oğluna ait asker şapkasını taktı, fotoğrafını öptü.

dsc_8635.jpgdsc_8589.jpg

 

Editör: Haber Merkezi