Vatandaşların isteklerine kayıtsız kalmayan Bismil Belediyesi bu sefer halktan gelen yoğun talep üzerine, bugünden itibaren haftanın yedi günü vatandaşlarımızın hastane gidiş ve dönüşlerinde sıkıntı yaşamamaları ve mağdur olmamaları için ücretsiz servis hizmeti tekrar başlattı.

Bismil Belediyesi Eş Başkanları Gülşen Özer ve Orhan Ayaz, vatandaşların isteklerine kayıtsız kalmayarak vatandaşlardan gelen talep üzerine İlçe merkezinde uzak olan Bismil Devlet Hastanesi’ne haftanın yedi günü ücretsiz servis hizmetinin açılış törenine katıldı. Açılış törenine Bismil Belediye Eş Başkanları Gülşen Özer, Orhan Ayaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bozkuş, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye birim amirleri, Mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve hastane yetkilileri ve Bismil halkı katıldı.

Ayaz “ Halkımızın Hizmetindeyiz”

Meydan parkında gerçekleşen açılış törenine konuşan Eş Başkanı Ayaz,” Vatandaşlarımız hastaneye gidiş gelişlerinde büyük bir sıkıntı yaşıyorlardı. Halkımızın yoğun isteği üzerine Bismil Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin beraber organize ettiği otobüslerimiz bundan sonra ücretsiz olarak halkımıza hizmet verecektir. Bu vesile ile bu hizmetimiz Bismil halkına hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın”, dedi.

İlk günden itibaren halkımızla beraber Belediyeyi yöneteceğini söyleyen Eş Başkanı Ayaz, ”Bizler ilk gün dediğimiz gibi halkımızın hizmetinde olacağımızı ve taleplerini birebir karşılayacağımızı söylemiştik. Bismil halkı ile beraber fikir ve istişare halinde olacağımızı daha önce beyan etmiştik ve beyanımız doğrultusunda hareket ediyor ve etmeye devam edeceğiz”, ifadelerini kullandı.    

Bismil halkını otobüse davet eden Eş Başkanı Ayaz, “Bütün halkımızı ilk seferimizi Bismil Devlet Hastanesine yapmak üzere otobüse davet ediyoruz, Bismil halkına çok teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum”, dedi.

01-014.jpeg

Özer” Halkımızın sesine kulak vereceğiz”

Daha sonra açılış töreninde konuşan Eş Başkanı Özer ise “ Halkımızın bu konuda mağdur olduğunu gördük ve duyduk halkımızın bu mağduriyeti karşısında sessiz kalamazdık. Halkımızın sesine kulak vereceğiz. Şuan halkımızın sesi ve gözü olduk ve bu hizmeti Belediyemiz olarak başlattık. Bu hizmetin Bismil halkına hayırlı uğurlu olmasını diler şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum. Bismil halkı en güzel hizmetlere layıktır, ifadelerini kullandı.

İlk Hastane Servisi Eş Başkanı Ayaz Yaptı

Açılış töreninden sonra vatandaşlar ile birlikte otobüse binen Eş Başkanı Ayaz otobüsün direksiyonuna geçerek Bismil halkı ile beraber hastaneye doğru yol aldı. İlçe merkezinde düğün havasını oluşturan Belediye ait ücretsiz otobüsler vatandaşları selamlayarak konvoy haliyle hastaneye gittiler.

Konvoy halinde hastaneye gelen Eş Başkanlar burada vatandaşlarla sohbet ederek hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

02-022.jpeg

Özer “ Sokaklarımızı Güvenceli Hale Getirmemiz Gerekir”

Hastane önünde açıklamalarda buluna Eş Başkanı Özer” Bu hizmetimizin ilk amacı çocuklarımız, annelerimiz ve genç kızlarımız içindir. Çünkü bugün kadınlarımız arabalarda, sokaklarda rahatlıkla dolaşamıyorlar. Hatta evlerinde bile rahat olmadığı bu süreçte bizim elimizden geldiği kadar kadın arkadaşlarımızı, çocuklarımız ve yaşlılarımızı korumak ve kollamak gerekir.  Bu ülkede Tacizlerin en ağır cezalarla cezalandırılması gerekmektedir. Bu yüzden bizim bu tür hizmetleri çoğaltmamız gerekir ayrıca sokaklarımızı kadınlarımıza ve çocuklarımıza güvenceli hale getirmemiz gerekir. Teşekkür ederim seferlerimiz başlamıştır hayırlı uğurlu olsun, dedi. 

Ayaz” Elbirliği ile Ulaşım Sorununu Çözeceğiz”

İlk seferimizi Bismil merkezde arabalarımıza binerek devlet hastanemize yetişmiş bulunmaktayız. İlk seferimizi muhtarlarımızla, annelerimizle ve bütün vatandaşlarımızla birlikte yaptık. Allah’ın izni ile bundan sonra toplam 3 otobüsümüzle bu hizmeti vereceğiz. Bismil Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ortak organize ettiği diğer ulaşım sorunlarıda çözeceğiz inşallah. Bu vesile ile bu otobüslerimiz halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diler, kazasız belasız olsun, ifadelerini kullandı.

Aramızda hastaneye geidecek kadar parası olmayanlar var

70 yaşında kendi imkânları ile hastaneye gelen Mehiye Sevim “ Aramızda hastaneye gidecek kadar parası olmayan vatandaşlarımızın da olduğunu belirterek yapılan bu hizmetin çok yerinde olduğunu ifade etti. Sevim “Belediye Başkanlarımız bize bu imkanı verdiği için kendilerine teşekkür ediyoruz. Özelikle benim gibi yaşlılar için çok iyi olmuştur. Bu başarı hepimizindir. Aramızda yol parası verecek kadar fakir insanlarımız var. Bazılarımız çocuklarını kendi imkanları ile hastaneye getiremiyorlar. Belediyemiz bu imkanı halkımıza verdiği için onlara çok teşekkür ediyor, başarıların devamı dilerim, dedi.

Bu Hizmetten Çok Memnun Kaldık

65 yaşındaki Mehmet Yılan ise yapılan bu hizmetin arabası olmayan biz vatandaşlarımız için çok memnun edici olduğunu belirterek” Bu hizmet olmasaydı köprübaşında arabaları beklemek zorunda kalırdık. Bu hizmetle beraber ücretsiz bir şekilde ilçe merkezinde rahatlıkla hastaneye gidebileceğiz, Bismil Belediye Eş Başkanlarına teşekkür ederim, ”dedi.

03-014.jpeg

Editör: Haber Merkezi