Tekel Mahallesi’nde bulunan ve Bismil kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet veren Aşevi binası önünde gerçekleştirilen açılış törenine, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç , İlçe Eminiyet Müdürü Hakkı Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Karaşeyho, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Vekili Yusuf Demir, Kurum müdürleri meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç yaptığı açıklamada sosyal belediyecilik anlayışı ile fiziki hizmetlerin yanı sıra sosyal hizmetlere de ara vermeden devam ettiklerini ve Bismil’de eksikliği olan ne varsa gece gündüz demeden çalışarak tamamlayacaklarını ifade etti.

05-028.jpg06-016.jpg07-011.jpg08-005.jpg

Günlük 300 Aileye  Yemek Verilecek

Bismil genelinde yapılan çalışmalar ile bir yoksulluk haritası çıkardıklarını ve bu çalışmalar sonucu belirlenen ailelerin hizmetlerden faydalandıklarını söyleyen Bismil Belediye Başkanı Gülenç, “Günlük 2 bin vatandaşın yemek ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip olan Aşevimiz Vakfımızın imkânları ile haftanın 7 günü 300 ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarına 2 öğüne yetecek kadar yemek götürülecek ve kendilerine teslim edileceğinin müjdesini verdi.

Yemek Dağıtımına Bizzat Başkan Katıldı
Açılıştan sonra yemek dağıtımı için  Başkan Gülenç makam arabası yerine aşevi hizmeti veren araca binerek kendi eliyle fakirlere yemek verdi. Mahalle sakinlerinin tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Gülenç; belediye olarak fakir ve yoksul insanlara yardım etmeyi kendilerine bir görev bildiklerini vurgulayarak, Keşke insanların ihtiyacı olmasa da biz bunları açmasak. Fakat ağır ekonomik şartlar altında aşevlerine ihtiyaç artıyor. Ben buradan bu projemize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

01-071.jpg02-092.jpg04-046.jpgimgl7160.jpg

Editör: Haber Merkezi