KAMERA KAYITLARI KORKUSU İNEKLERİ SERBEST BIRAKTIRDI. 
 
Bismil'in Tepe Mahallesinde Aydın Bal'a ait inekleri çalan kişi/kişiler 2 gün sonra inekleri bıraktılar. Edinilen bilgiye göre Aydın Bal'ın  evi Tepe ÇPL Anadolu Lisesine bitişikti. Tepe Jandarma Krakolu,  Bal'ın inekleri çalındığı şikayeti üzerine Tepe ÇPL Anadolu lisesi güvenlik kameralarında hırsızlık anın kaydedildiğinde Jandarma okulun kameraların hardiskini alarak incelemeye gönderdi.
 
SABAH SAATLERİNDE AYDIN BAL İNEKLERİNİ EVİNİN ÖNÜNDE BAĞLI HALDE BULDU. 
 
Gecede inekleri çalan kişi/kişiler tarafından Aydın Bal'ın evi önünde bağlı halde bıraktılar.
 
.  
Hayvanları çalınan ahır sahibi Aydın Bal (34)  yaptığı açıklamada yapılan bu hırsızlık olayının bir yönüyle kendilerini hayrette bıraktığını belirterek, “İnşallah çaldıkları hayvanları geri bırakmalarının sebebi, yaptıkları işin ne kadar kötü bir iş olduğunu anlayıp pişman olmalarından kaynaklanmıştır.” İfadelerini kullandı.
 
 “Hayvanlarımı 500 metre götürüp araca yüklemişler”
Olayın 4 gün önce hayvanlarını yemlemek için ahıra girip çıktıktan sonra  gece saat 00.30 sıralarında meydana geldiğini belirten Bal, “Ahırda hayvanlarımı yemledim sonra da ahırı kapatıp çıktım. Sabah namazını kıldıktan sonra hayvanlarıma tekrardan yem vermek için ahıra girdim. Ahırın kapılarının açık olduğunu gördüm. Hayvanların çalındığını fark ettim. Hemen Jandarmayı arayıp durumu ihbar ettim. Olay yerine gelen jandarma duruma el koydu. Araştırma ve takip sonunda hayvanları 500 metre kadar götürdükten sonra onları arabalara yükleyip kaçırdıkları anlaşıldı.  Bölgede olan güvenlik kameralarını kontrol ettikten sonra oradan bir aracın geçtiğini tespit ettik. Arabadan 2 kişi inmiş ve ahırın kapısını açıp hayvanları o şekilde götürmüşler” dedi.
 
“Hırsızların derhal bulunmasını istiyoruz”
Yaptıkları araştırmalardan sonra Tepe Lisesindeki güvenlik kameralarından hırsızların araçtan indiklerini tespit ettiklerini aktaran Bal, lisenin güvenlik kameralarına Jandarmanı el koyduğunu ve görüntüleri savcılığa ulaştırdığını söyledi.
 
Bal sözlerine devamla; “Bu sabah kalktığım zaman hayvanlarımın kapı önüne geri bırakıldığını gördüm. Hayvanları o şekilde bırakıp kaçmışlar. Biz bu işin takipçisi olacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Konuyla ilgili gereken mercilere de başvurularımızı yaptık. Şu an için kimseden şüphelenmiyorum. Sadece arabayı tespit ettik. Arabanın plakasını da savcılık tespit eder. Bugüne kadar kimseyle herhangi bir münakaşa ve sorunum olmadı. En kısa zamanda bu hırsızların yakalanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. 
 
d9ff01f77a1070a4a10c.jpg
Editör: Haber Merkezi