Fuarda İlçe Kaymakamlığının katkılarıyla öğrenciler tarafından yapılan birbirinden güzel projeler sergilendi.

TÜBİTAK projesi kabul edilen Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Göksu Ortaokuluna İlçe Kaymakamı Vehbi BAKIR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Şube Müdürü Ahmet Çın ve Okul Müdürlerinin Katılımıyla TÜBİTAK sergisi gezildi.

Sergiyi gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan  İlçe Kaymakamı Vehbi BAKIR, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları çok beğendiğini ifade ederek, "Öğrencilerimizin hazırladıkları birbirinden ilginç projeleri çok başarılı buldum. Bu tür projeler öğrencilerin ufkunu açacaktır. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Daha sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak  ise, son yıllarda ülkemizde eğitimde fırsat eşitliğinin tabana yayıldığına dikkat çekerek TÜBİTAK'ında bu tür sergileri destekleyerek gençler arasında farkındalık oluşturmaya çalıştığını ifade etti. Müdür  Ak "Yeni Birunilerin, İbn-i Sinaların yetişmesi için kendimizi geliştirmeliyiz. Günümüzde ameliyatlar robotlarla yapılıyor, insansız hava taşıtları gökyüzünde geziyor. Bizler de çağın gerisinde kalmamak için vizyonumuzu geliştirmemiz gerekiyor. Bugün burada gördük ki öğrencilerimiz de değişik buluşlar yapmış, bunlar çok ilginç ve güzel buluşlar. Bunun gibi nice ilginç buluşları var öğrencilerimizin. Bu çalışmalarda emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. " dedi.

 3-002.jpg

Editör: Haber Merkezi