Bismil’de Trafik ışıkları olmayan kavşak, tehlike saçıyor

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde trafik ışıklarının olmamasından dolayı her gün kaza yaşandığı iddia edilen kavşağa, esnaf çözüm bulması çağrısında bulundu.

Bismil ilçesi Batman- Bismil karayolu girişinde, trafik ışıklarının olmadığı üç yola, kavşak ve trafik ışıklarının yapılmasını istediler.

Cadde esnafı her gün kazaların meydana geldiği kavşakta, daha önce yaşanan kazalarda da ağır yaralanmalı ve hatta ölümle sonuçlanan kazaların meydana geldiğini iddia etti.

Bismil esnafı, yetkililere seslenerek daha çok kişinin mağdur olmaması için, yola uygun bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.

BİSMİL İLÇESİNDE GEÇEN DİYARBAKIR- BATMAN KARAYOLU KAVŞAKLARINDA BÜYÜK SORUN VAR.

Karayolların da kavşaklar ve trafik ışıkları trafiğin düzeni için alınan tedbirlerden sadece bir kaçı. Özellikle de şehirleşmenin yoğun olduğu yerleşim bölgelerin de sıkça kullanılır kavşaklar ve trafik ışıklarını...

Birden çok istikamete ayrılan yollar da sürücülerin ve yayaların kontrollü geçişini sağlayan trafiğin en önemli unsurlarından biridir kavşaklar. Bazen gözden kaçan küçük detaylar karayollarında sıkça rastladığımız kavşaklarda büyük sorunlar doğurabiliyor...

DİYARBAKIR KARAYOLU MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ YAPMAMIŞ

İşte bunlara örnek Diyarbakır _Batman karayolu Bismil köprüsüne varmadan L dönüşündeki kavşakta hata var. Vatandaş Tepe-Savur yolu Türmenhacı yolu karıştırıyor. Yolun L olması sık sık kazalar meydana geliyor.  Peki karayolu neden yanlış kavşak yapıyor. Alınan bilgilere göre, Karayollarında bazı memurlar yol kenarında yapılan petrollere ruhsat alınması için onay veriyor. Sonra yol yapılırken, kavşakların petrollerin hizasına geliyor. Bir petrol ile kavşak arasında uzaklık 200 metre olması gerekiyor. Bu nedenle kavşağı şimdiki yerde yapılmasını karar veriyorlar. Ayrıca projede yol yer altında geçmesi gerekirken, daha önce verilen petrol onayı nedeniyle bu projelerden de vazgeçtiği idiaa ediliyor.

L kavşakta Bismil Tepe Savur yolu (Kooperatif mahallesine bitişik)  birbirine bağlayan kavşak. İlk bakışta normal bir kavşak gibi gelse de yolun tehlikeli boyutu işin detayın da kalıyor...

Bismil girişindeki kavşakta ışıklar yok. 3-4 ay vatandaş tek şeritte ulaşım sağladı. Diyarbakır’dan Bismil’e gelen Bismil girişindeki kavşakta trafik ışıkları olmaması ve  Karayoluna girecek araçlarda aynı sıkıntıyı yaşıyor..

BELEDİYE SIKI İMAR POLİTİKASI GETİRMESİ GEREKİYOR.

Bismil’de her geçen gün araçlar çoğalıyor. Nerdeyse araç park edecek yer kalmadı.

Bismil köprüsü Köseli ve Koopretif tarafında hergün Belediye den izinsiz yapılar yükselmek, şehrin görüntüsü bozulmaktadır. Bismillin acilen yeni imara ihtiyaç bulunmaktadır. Eğer yeni imar yerleri yapılmasa bile en azında Belediyeden  izinsiz yapıların, belediye tarafından engellemesi gerekmektedir.

 

2- SORUN YENİ PROJELER

Belediye Mevcut mühendisler dışında, en az 5 adet tam uzmanlaşmış, Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesinde de yardım alabilir. Mühendis, Şehir plancısı, Mimar, Proje uzmanı gibi elamanları belediyeye tahsis edilmesi, Bu kişiler Tüm Bismilli gezecekler, yeni projeler üretecekler, gerekirse Ankara’ya gidecek, Bayındır bakanlığında gerekli izin ve yazışmaları yapılacaklar. . Çünkü Bismillin değişime ihtiyacı vardır. Belediye Müteahhitlere ön ayak olacak, yeni girişicilik ruhu canlanması, modern şehir yapılaşmasına gidilmesi , yeni yerlerin sanayiye açılması, tarımsal sanayini n gelişmesi için hamleler atılması gerekmektedir. Bismil Şuan büyük köy görümündedir. Altıok mahallesi beton yığına dönüşmüş durumda, Allah göstermesi bir binada yangın çıkarsa Altıok mahallesi bir ucdan diğer ucuna yanacaktır.. Bitişik evler mevcut park sorunu had safhada, diğer mahallerde şehir görüntüsü yok, Gerçi belediye çoğu mahallerde kilitli parke taşı ile döşenmiştir. Kimsenin buna itirazı yok. Ama Bismillin sıkı imara, en az 2 yıllık Bismil’de yapılacak yeni projelere ihtiyaç var.

Bismil Haber Gazetesi Genel yayın Yönetmeni

Editör: Haber Merkezi