Eşini ve eşiyle ilişkisi olduğu iddia edilen kişiyi öldüren zanlı ve ona yardımcı olan iki akrabası, müebbet hapisle cezalandırıldı.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu yargılanan sanıklar Y. Y, H. Y. ve M. S. hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaasını okuduktan sonra mahkemeye sundu.

Mütalaada, kurbanların 'töre kuralları gereği' öldürüldüğü belirtildi.

Sanıklardan Y. Y.'ın, maktul Karaaslan'ı eşi Behiye Yıldız ile ilişkisi olduğu iddiasıyla H. Y. ve eşinin kardeşi M. S. ile birlikte tasarlayarak öldürdükleri kaydedildi.

Sanıklar, son savunmalarında atılı suçlamayı reddetti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanıklar Y. Y., H. Y. ve M. S.'i ''töre saikiyle tasarlayarak kasten adam öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıkların yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alarak verilen hapis cezasını müebbet hapis cezasına indirdi.

6 GÜN ARA İLE CİNAYET
Diyarbakır'da Mehmet Zeki Karaaslan'ın uzun namlulu silahla öldürülmesinden 6 gün sonra, ilişkisi olduğu iddia edilen sanıklardan Y. Y'ın eşi Behiye Yıldız da Bismil ilçesinde bir akaryakıt istasyonu yakınlarında bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi