Türkiye’de faaliyet gösteren bir marketler zincirinde tarihi geçmiş ya da geçmeye yakın ekmekler çöpe atıldı. Açlık, alım ve gıdaya ulaşma oranının oldukça düşük olduğu, yokluğun gittikçe yükseldiği ülkemizde ekmeklerin çöpe atıldığını gören vatandaş gözlerine inanamadı. Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Ak pınar Mah. İsmail beşikçi caddesinde bulunan bir marketler zincirinde çalışanlar tarafından tarihi geçmiş ekmekleri çuvalların içine konarak çöpe atıldı.

Bismil’de faaliyet gösteren bir zincir marketlerin şubesi, yüklü miktarda ekmeği çöpe attı. Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar, market çalışanları tarafından birkaç ağzı kapalı siyah poşet çöpe atıldı. Bunun üzerine esnaf olarak merak edip poşetlerden birsinin ağzını açtığımızda tarihi geçmiş ekmekleri gördük. Poşetlerin içinde pek çok gıda maddesiyle birlikte çöpe atılan ekmeklerin görenlerin yüreğini dağladığını vurgulayan vatandaşlar, “Nimete karşı sergilenen böylesi bir saygısızlığa müsaade edilmemeli” diye konuştular.

Çöpe Atacağınıza İhtiyacı Olana Verin

Son tüketim tarihi geçtiği düşünülen ekmeklerin çöpe atılmasını doğru bulmadıklarını anlatan vatandaşlar, Ekmekleri çöpe atmak yerine tarihi geçmeye yakın olanları uygun fiyata vermeleri önerisinde bulundular. Bu tür manzaraların bir daha yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin alınmasını talep eden vatandaşlar, söz konusu ekmeklerin hayvan barınağı ya da gönüllüler aracılığıyla sokak hayvanlarına ulaştırılabileceğini söylediler. “Tüketim dışı kalan ekmekleri çöpe atmak yerine poşetleyip konteyner kenarına asabilirsiniz” diyen vatandaşlar, tüm Bismil halkını ve ticari işletmeleri konuyla ilgili daha duyarlı olmaya davet ettiler.

36-001.jpg

Editör: Haber Merkezi