Öğrencilerin tercih döneminde kapsamlı rehberlik ve danışmanlık hizmeti almasını sağlamak için kurulan komisyonlarda, tercih danışmanlığı konusunda eğitimden geçen rehber öğretmenler görevlendirildi. Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gazetemize gönderilen, 12.07.2016 tarih 7469955 nolu resmi yazıda Tercih danışmanlığı komisyon faaliyetleri ile ilgili tüm öğrenci ve velilere gerekli bilgilendirmenin yerel gazete ve İnternet web sitesinde yapılması istenmiştir.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için kurulacak Tercih Danışmanlığı Komisyonları, 15-25 Temmuz tarihleri arasında hizmet verecek. YGS-LYS tercih danışmanlığı 25 Temmuz - 02 Ağustos tarihleri arasında öğrencilere hizmet verecek. Bu konuda donanımlı öğretmen ve yöneticiler, öğrencilere danışmanlık yapacak.

TEOG yerleştirmeye esas puanlarının açıklanmasının ardından MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilerin uzmanlar eşliğinde tercih yaparak kendilerine en uygun üst eğitim programına yerleşmesi amacıyla rehberlik hizmeti başlatılacak. TEOG tercihleri 15-25 Temmuz tarihleri arasında, YGS-LYS tercih danışmanlığı 25 Temmuz – 02 Ağustos tarihleri arasında çalışacak komisyonlar aracılığı ile tercih konusunda donanımlı öğretmen ve yöneticiler, TEOG sınavlarına giren öğrencilere profesyonel tercih danışmanlığı hizmeti verecek.

TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI 15-25 TEMMUZ ARASINDA ÖĞRENCİLERE HİZMET VERECEK.

BİSMİL’DE KOMİSYON YERLERİ

Halk Eğitim Merkezi ve Bismil hükümet Konağı Merkezi

Çalışma saatleri 09.00-17.00 arası

YGS-LYS TECİH DANIŞMANLIĞI MERKEZİMİZ 25 TEMMUZ- 02 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASI ÖĞRENCİLERE HİZMET SUNULACAKTIR.

Komisyon Yeri: Öğretmen Evi – Çalışma Saati 09:00-17:00 arası 

Editör: Haber Merkezi