Bismil Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile yakınlarını kaybetmiş vatandaşları zor günlerinde yalnız bırakmayarak Taziye geleneğini kurumsal boyuta taşıyor. 10 Ayda  60 kırsal mahallesindeki taziyelerine 1 Milyon TL yardımda bulunduğunu söyleyen Başkan Gülenç, Taziye Evleri yardımlarımız devam edeceğin müjdesini verdi.

Belediye Yol Kontrol sorumlusu Osman Avşar, Meclis Üyesi Mahmut Vural ve mahalle sakinleri ile birlikte  Aşağıoba taziyeevini  törenle hizmete açan Başkan Gülenç “Millet olarak acılarımızı paylaşıp cenazesi olanın en zor gününde acılı aileleri yalnız bırakmayız. Bismil Belediyesi olarak 10 Ayda 60 kırsal mahallemizdeki taziye evlerin  yapımında 1 milyon TL yardımda bulunduk. ” şeklinde konuştu.

 

Başkan Gülenç: “Taziye evi Yardımlarımız Devam Edecek”

Sosyal belediyeciliğin ve Belediye hizmetlerinin doğumdan ölüme kadar kapsayan bir süreç olduğunu belirten Başkan Gülenç Bismil’de Taziye evi yardımlarımız devam edeceğin müjdesini de verdi. Taziye ve başsağlığının hem dinimizde hem de geleneğimizde önemli bir yeri olduğunu dile getiren Başkan Gülenç, “Takdir edersiniz ki vatandaşlarımız kışın soğukta, yağmurda çamurda; yazın ise daha başka sorunlarla taziyelerde sıkıntılar yaşanıyordu. Vatandaşlarımızın kullanımına sunduğumuz bu mekanlar, bu sıkıntıları giderdi. Kültürümüzde taziye önemli bir gelenek. Acılar paylaştıkça azalır. Taziye Evlerimiz acılarımızı paylaştığımız buluşma noktalarımız.  Hedefimiz taziyeevi olmayan mahalle bırakmamaktır. Açılışı yaptığımız bu taziye evimiz Aşağıoba mahallemize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

Taziye evi’nin önemli bir eksikliği giderdiğini belirten Mahalle Sakinleri ise Başkan Gülenç’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

asagioba-taziyeevi-acilisi-yapildi-3.jpeg

Editör: Haber Merkezi