Bismil İlçesi’nde oturan Sultan ve Mehmet Hüseyin Yıldız’ın 7 oğlundan 17 yaşındaki Ebubekir Yıldız, geçen yılın Ramazan ayında Suriye’ye giderek YPG’ye katıldı. Aile, bir daha kendisindenhaber alamazken, ’Argeş Ervani’ kod adını kullanan Yıldız’ın 12 Kasım’da aralarında YPG’nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçlerinin Haseki kentinde IŞİD’e karşı düzenlenen operasyonda öldüğü haberi geldi.

Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) aracılığı ile aileye Ebubekir Yıldız’ın öldüğü bildirilirken, aile Bismil ilçesi Seyrantepe Halkevi’nde 3 gün önce taziye çadırı kurarak, taziyeleri kabul etmeye başladı. Taziye ziyaretlerinin 3’üncü günü olan bugün aile taziyeye katılanlara mevlit yemeği vermek için hazırlık yaptığı sırada Meya-Der temsilcileri, Ebubekir Yıldız’ın ölmediğini bildirdi. Meya- Der temsilcileri, Yıldız’dan haber alınamadığı için yaşamını yitirmiş olabileceğinin kendilerine bildirildiğini ancak, kendisinin yaşadığını söyledi.

Bu haber üzerine başta Yıldız ailesi olmak üzere taziyeye katınlar sevindi. Taziye nedeniyle 3 günden bu yana çocuğunun yasını tutan ve haberi alınca da sevinç gözyaşı döken Sultan Yıldız, "Çok mutlu bir haber aldım. Oğlum yaşıyor. Zaten onun öldüğüne bir türlü inanmıyordum. Allah evlat acısını ne bana nede başka bir anneye göstermesin. Yaşanan bu savaşın son bulmasını barışın gelmesini istiyorum" dedi. Kaynak: Milliyet

Editör: Haber Merkezi