696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında yüzbinlerce taşeron işçi, kadroya geçiyor. Bismil Belediyesi bünyesinde çalışan 172 işçi için resmi süreç başlatıldı. Yıllarca taşeron olarak çalışan işçiler ise büyük sevinç yaşadı. SGK Kaydı, adli sicil raporu, sabıka kaydı, fotoğraf, ve diploma örneği ile başvuruları kabul edilen işçiler, daha sonra yazılı ve sözlü sınava tabii tutulacak. Sınavda başarılı olanlar ise, güvenlik soruşturmasının ardından kadrolu olarak çalışmaya devam edecek.

Taşeron Kadro İçin İlk Başvuru Bismil Belediyesine Yapıldı
Kadro başvurusunu aldığı işçilerin sevincini paylaşan Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç,"Hem taşeronlar, hem ülkemiz hem de kurumlarımız açısından faydalı olacağını, daha sistemli bir çalışma yapılacağını düşünüyorum. Biz bünyemizde çalışan arkadaşlarımızla taşeron iş veren şeklinde değil, birlikte iş yapan anlayışla bu işi yürütüyorduk. Bu sistemle bunun daha rahat olacağını, verimli olacağını düşünüyorum. Bu bakımdan müracaatları yapan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Bismil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli Ali Eroğlu duyduğu sevinci anlattı. Eroğlu,"SGK kağıdı, sicil dokümanı, sabıka kaydı, beş adet fotoğraf, diploma örneği isteniyor. Bizim açımızdan çok güzel bir olay. Güzel bir duygu yaşıyoruz şuanda. Devletimizden Allah razı olsun, bizi taşerondan kurtardı, çok mutluyuz" diye konuştu.
Yazı  İşleri Müdürlüğünde çalıştığını söyleyen Fatma BOZAN ise," Sevinçliyiz, mutluyuz. Aldık müjdeli haberi. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan Allah razı olsun. Fazla bir evrak istenmedi. Şartlarımız daha iyi olacak. Teşekkür ediyorum emeği geçenlere" ifadelerini kullandı

0ef95ec4-02fe-4db5-91b7-8609eccd7583.jpg

Editör: Haber Merkezi