Kaymakamlık konferans salonunda düzenlenen programa Bismil İlçe Tarım  Müdürü Remzi Çekiç, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünden Muharrem Ünal, Diyarbakır il  müdürlüğünden M. Akif Yaşa, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Bismil İlçe Tarım  Müdürü Remzi Çekiç yaptı.

Çekiç TARSİM' hakkına önemli bilgiler vererek, toplantının gerçekleşmesinde katkısı olanlara ve katılımlarından dolayı muhtar ve üreticilere teşekkür etti.

TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünden Muharrem Ünal,  ise yaptığı konuşmada, "Bismil tarım ve hayvancılık şehri, tarımın olduğu yerde riskte olacaktır, risk her sektörde var ama tarım sektöründe biraz daha fazla, biz bu riski en aza indirmeliyiz bunun yöntemlerinden biri sigortadır. Hem hayvancılık hem bitkisel üretim doğal afetlere açık. Don, dolu, yoğun yağış, sel, yangın, kuraklık gibi doğal afetler i de önemli zararlara yol açmakta. 
Bugün ki toplantımızın amacı sigortası kapsamında üreticilerimizin bilgilendirilmesi, bizim üreticilerimizden tek isteğimiz bilinçli olmaları ve yarını düşünerek hareket etmeleri. 
Üreticilerden isteğim ÇKS kayıtlarını doğru şekilde güncellenmesi ve beyan edilen teminat az veya çok yazılmamalı. TARSİM kar güden bir kuruluş değil, belirli şartlarda üreticimize yardım eden bir şirket, büyük bir kısmı devlet destekli kalan kısmını da üreticilerimizin prim ödemeleri oluşturuyor. Katılımlarınızdan ve beni dinlediğinizden dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi.

70-005.jpg80-001.jpg 
 

Editör: Haber Merkezi