Bismil Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, kooperatif ve birlik temsilcileri, muhtarlar, çiftçiler ve tarım çalışanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Remzi Çekiç, TARSİM ve Bismil’in genel tarımsal yapısı ile ilgili bilgiler verdi. İlçe Müdürü Çekiç, TARSİM'in çiftçi için büyük bir nimet olduğuna dikkat çekti. Bismil’in tarlalarının sit alanı ilan edildiğini ifade ederek, Maalesef işletmeler sit alanlarında ruhsatsız yatırım yapmaktadırlar. Tepe gergeri tepesinde Osb çalışmaları devam etmektedir.

TARSİM KONU UZMANI AHMET ÇETİNKAYA SUNUM YAPTI.

Tarım sektörünün risklerle yürüyen bir sektör olduğunu vurgulayan Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü Tarsim Konu uzmanı Ahmet Çetinkaya, TARSİM'in tanıtılması ve yaygınlaştırılması noktasında eğitim ve yayım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. TARSİM bünyesinde yaptırılan tarım sigortalarının her geçen gün yaygınlaştığını dile getiren Çetinkaya, çiftçilerin TARSİM'in faydalarını gördükçe daha çok ilgi göstereceklerine inandıklarını kaydederek, "Devletimiz TARSİM bünyesi altında çiftçilerimizin doğal felaketlerden uğradıkları zararı karşılamaktadır" dedi.

Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü Tarsim Konu uzmanı Ahmet Çetinkaya, "Değişen iklim şartları, frekansı ve şiddeti artan doğal afetler ve riskler nedeniyle tarımsal faaliyetler son yıllarda önemli ölçüde etkilenmekte ve TARSİM üreticiler için giderek önem kazanmaktadır. Üreticilerimiz, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt olduktan, ya da kayıtlarını güncellemelerinin ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. Tarım sigortasının bir an önce yaptırılması çağrısında bulunuyor ve uygulamanın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvan hırsızlıklarına karşı da 2019 içerisinde çiftçiler sigorta yaptırabilecekler."

TKDK UZMANI MAHMUT DURSUN HİBE YATIRIMLAR KONUSUNDA BİLGİ VERDİ.

Toplantıda konuşma yapan TKDK Diyarbakır uzmanı Mahmut Dursun, IPARD programı kapsamında Diyarbakır’a kazandırılan yatırımlara değindi. Bismil’in Diyarbakır ilinin yatırım potansiyeli en yüksek ilçelerden biri olduğunu belirten Dursun, Bismilli yatırımcıların proje hazırlamaya davet ettiğini dile getirdi.

Ardından katılımcılara TKDK işleyişi ve dikkat edilecek hususlar konusunda katılımcılara bilgi verilerek katılımcılardan gelen soruları yanıtlanmasının ardından toplantı sona erdi. 

01-(1)-002.jpg01-(2)-001.jpg01-(3).jpg

 

Editör: Haber Merkezi