Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Valiliği ve Devlet Planlama Teşkilatı işbirliğiyle "Aile İçi İletişimi Güçlendirerek, Aile İçi Şiddetin ve Boşanmaların Önlenmesi Projesi" çerçevesinde Bismil ilçesinde "Aile İçi Sosyal İletişim" konulu konferans verildi.

 Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mikail Söylemez tarafından Cahit Sıtkı Tarancı Lisesi Konferans Salonu'nda SODES'in 'Aile İçi İletişimi güçlendirmek ve Aile İçi Şiddetin ve Boşanmaların Önlenmesi' projesi kapsamında seminer verildi.

 Seminere Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz,  İnsan hakları Kurulu üyeleri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve Okul da görev yapan öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

 Aile içi sosyal iletişimin temel öğeleri olan sevgiyi, vefayı, barışı ve umudu Kartopu efekti ile dramatize ederek dinleyicilere sunan Yrd Doç Dr. Mikail Söylemez, aile içi sosyal iletişimde kullanılan "Evet" ve "Hayır" kavramlarının aile fertleri üzerinde oluşturduğu pozitif ve negatif etkileri üzerinde durdu.

 Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Eğitimci Yazar Mikail Söylemez ise, aile içi iletişimin güçlü olduğu ortamda sorunların kendiliğinden çözüldüğünü dile getirerek, "Aile içi şiddet güç ve baskının eşe, çocuğa, kardeşe, aile bireylerine uygulanmasıdır. Dedi.

 Aile içi şiddetin, özel hayata girmek olarak algılandığını belirten Söylemez, bunun için sorunların çoğu zaman gizli kaldığını, gerçek bulguların ortaya çıkmadığını belirten Söylemez, "Aile içi şiddetin boyutu ve etkileri tüm dünyada ve ülkemizde fark edilmeye başlanmıştır. Bu konuda çok çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Şiddet sorununun çözümü için konunun sürekli gündemde kalması ve birçok çalışmanın bir arada yürütülmesini gerektirmektedir" diye konuştu.

 'Aile İçi İletişimi Güçlendirmek ve Aile İçi Şiddetin ve Boşanmaların Önlenmesi' projesi, aile içi iletişimi kuvvetlendirerek iç huzuru sağlamayı amaçladığını İfade eden Söylemez, Aile içi Sosyal değerleri ortaya koyan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hadislerini örnek göstererek anlattı. Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Eğitimci Yazar Mikail Söylemez Sosyal iletişimin, Duyusal İletişim (samimiyet), aile içi sosyal iletişimde kullanılan "Evet" ve "Hayır" kavramlarını,  Evde temizlik sorunu, Aile içi Sosyal İletişimde Temizliğin önemli faktör olduğu, Mutluluğun aile içinde aranması, Mutluluğu aile içinde aranmayanın mutlu olmayacağı, Aile içi temelinde iletişimin olması gerektiği, Problemli  ailelerin çocuklarının da  problemli olması nedeniyle Çocuklar için fedakarlık yapması gerektiği ve ailede sevgi ve saygının önemi üzerinde durdu.

 17 Merkez, 4 Merkez ilçe, 13 çevre ilçede konferans düzenlediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Mikail Sönmez, "Her ilçede Veli, ebeveyn, erkek ve kız çocuklarına yönelik konferanslar düzenliyoruz" dedi.

 Konferans sonunda Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Valiliği ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın katkılarıyla basılan Aile İçi Sosyal İletişim ve Çocuk Eğitimi'ne Farklı Bakışlar adlı iki kitap katılımcılara dağıtıldı.

haberin fotoğrafları için

https://www.bismilhaber.com.tr/bismilde-sosyal-iletisim-semineri-14g.htm

dscf2854.jpg

dscf2870.jpg

Editör: Haber Merkezi