Kaymakam Gülenç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İlçemizde yeni açılacak olan Sosyal Hizmetler merkezinin ilçe açısından önemli olduğunu belirterek, birimin açılması için her türlü desteği verdiğini söyledi.

Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç, Bismil’de Sosyal Hizmet Merkezi’nin (SHM) açılması için son aşamaya gelindiğini söyledi.
 Gülenç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tekel Mahallesi’nde hizmet verecek SHM’nin en geç 1,5 ay içinde faaliyete geçmesini hedefliyoruz. Bunun için Belediye ve Kaymakamlık olarak gerekli çalışmaların sonuna geldiğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından verilen hizmetlere Bismil’de yaşayan vatandaşlara hızla ulaşacaklardır. SHM’de Aile eğitimleri verilerek toplumun tüm kesimlerine hizmet sunulacaktır.

Kaymakam Gülenç, “İlçemizde yaşayan engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışıyoruz. SHM’de Sosyo Ekonomik Destekler (SED) sağlanacak. Şehit yakınları ile gazilere yönelik faaliyetler olacak. Bismil’deki korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç birey ve aileler tespit edilerek desteklenmesi sağlanacak. Bismil SHM açıldığında, bu kesimlere yerinde ve zamanında müdahale edilerek, daha hızlı, etkin ve verimli hizmetler sunulacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi