Sık sık kesilen elektrikler, verilen son derece düşük voltaj nedeniyle arızalanan beyaz ürünler, vatandaşın sinir sistemini allak bullak etmeye başlıyor.

basliksiz-3.jpg
Bismil Ak pınar mahallesinde sıkça yaşanan voltaj düşüklükleri ve elektrik kesintileri,  elektrik arızaları, voltaj düşüklüğü sık, sık yaşanmaya devam ediyor.  Aşırı yükleme nedeniyle mahallede elektrikler kesiliyor. Sokak lambaları ise yanıyor. Baver Gültekin YGS-LYS öğrencisi evde sık sık yaşanan elektrik kesintileri yüzünde evinin penceresi bitişindeki sokak lambasında ders çalışıyor.
 

bawer00.jpg

Mahalle sakinleri Mahallemizde sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor.  Tabiri caizse hava “öksürdü mü” elektrikler kesilip geliyor. Akşamları ara ara elektrikler gaz lambası görünümü alıyor. Volt düşünce bilgisayar kapanıyor. Elektrikler kesilip tekrar geldiğinde buzdolabı devreye giremiyor ve çeşitli sesler çıkarıyor. Bakıyoruz evdeki elektrikler kesiliyor. Sokak lambaları ise yanıyor. DEDAŞ yetkililere sorduğumuzda, hatları farklı olduğunu, evlerde aşırı yükleme nedeniyle sigortaların attığı, sokak lambaları besleyen hatların elektriği dengeli olduğunda sokak lambaları sigortasında bir sorun çıkmadığı belirtiliyor.
 

263196_242221225804025_236899603002854_1039128_5436973_n[1].jpgDEDAŞ’a göre aşırı yükleme nedeniyle elektrik sistemi kaldırmıyor. 
 
Vatandaşlar ilçede kışın sık sık elektrik kesintileri yaşandığını ifade ederek,  modern bir çağın yakalandığı bir dönemde karanlıklar içinde bırakmak son derece ilkelliktir. Yaz aylarında sıkça rastlanan elektrik kesintilerini Trafolarla Dicle nehrinde çekilen ve su kuyularını neden göstererek işin içinde çıkmaya çalıştılar. Ya şimdi sanırım şimdide aşırı elektrik kullanımını gerekçe gösteriyorlar ve yine işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. Bu hikayeleri Bismil halkı yıllardır dinlemekten bıkmıştır. Hiç bir ilçede böylesine elektrik kesintisi meydana gelmez. Burası Bismil yani her isteyenin dilediği şekilde hareket etmeye alıştığı ilçe daha doğrusu da sahipsiz İlçe Bismil... Bismil’de görev yapanların görevinin gereğinin gereğini yerine ettirmede titizlik gösteren yönetici eksikliği ne yazıktır ki böylesi sorunların oluşmasına neden oluyor. Dedi.
DEDAŞ yetkililer ise ilçede sık sık yaşanan elektrik kesintilerin elektrik sobaları neden olduğu ifade edildi.
DEDAŞ yetkilisi, Vatandaşlarımız Enerji Kullanırken İsraftan ve Kayıp Kaçaktan Kaçarsa, Bismil Şu Anda Şehir Şebekesinde Ciddi Anlamda Güç İle İlgili Herhangi Bir Sıkıntısının  bulunmuyor. Ancak Eğer Yemeği Suyu ve Isıtmanın tümünü Elektrik Enerjisi  İle Yaparsak Biz Buraya Bir Keban Barajını Daha getirsek yeterli olmayacak. Vatandaşın lüzumsuz ve gündüz yanana lambalarını söndürmelerini gerekir. İlçede Dumlupınar, Şentepe Akpınar, Esentepe, Fatih  ve Sanayi Mahallelerine Mevcut Trafolarda Güç Artışı yapıldı. Bozkurt Mahallesine  400 kva’lık trafoyu 600 kva’ya Mevcut 630 Kva’lık Trafonun Yerine  de 1000 Kva’lık  beton köşk  Trafo Kurarak Bismil’de İlk Defa 1000 Kva’lık Trafo Postası Kurduklarını ifade eden Dedaş yetkilisi, Dünyanın hiçbir yerinde elektriğin ısıtma amaçlı kullanılmadığını belirterek, Ancak ülkemizde ve özellikle Bölgemizde  maalesef vatandaşlarımız bunu ısıtma amaçlı olarak kullanıyor ve böyle olunca da ne iletkenler, ne de trafo dayanıyor ‘’diye konuştu. 

 

Editör: Haber Merkezi