Bismil Kaymakamlığı, PKK mensupları ile uzantılarının yol kapatıp, hendek kazarak güvenlik güçlerine yönelik saldırıları nedeniyle Ulutürk, Tekel, Dumpınar ve Fırat mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Karar, Bismil Belediye hoparlörlerinden duyuruldu. Anonslarda, ikinci bir duyuruya kadar bu mahallelerde oturan vatandaşlardan sokağa çıkmamaları istendi.

KAYMAKAMLIK TARAFINDAN  AÇIKLAMA YAPILDI.

“Örgüt mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı il idaresi kanunun 32/C maddesi (İlçe sınırları içinde huzur ve güvenliğinin kişi dokunmaz’lığının tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi kaymakamın ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için Kaymakam gereken karar ve tedbirleri alır) maddesi gereğince İlimiz BİSMİL İlçesinde 08 Eylül 2015 günü saat: 14:00 dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar , Tekel Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi, Fırat Mahallesi, ve Ulutürk Mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." Denildi.

BİSMİL GENELİ KEPENKLER KAPALI 

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde dün gece Ulutürk ve Dumlupınar mahalelerinde hendeklerin kazıldığı, Bismil  Tekel kavşağı (Nokta) YDGH araçların kimlik kontrolleri ve bazı araçların kontağına el konulması, güvenlik güçleri ile PKK mensupları arasında çatışma ihtimalı nedeniyle 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.     Eczane ve fırınların dışındaki tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçede polis panzerleri çıkabilecek olaylara karşı sıkı güvenlik önlemi aldı.

İlçede sessizlik sürüyor.

 

Editör: Haber Merkezi