Proje Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatör Yardımcısı Hamit Ercengiz, SODES Takip Birimi Uzmanları Veysel Kumral ve Murat Altın SODES kapsamında ilçemizde yürütülmekte olan proje faaliyetlerini denetledi.

Kaymakam Harun Başıbüyük’ün makamında ziyaret eden heyet, daha sonra Kaymakam  Başkanlığında Bismil Proje Koordinasyon Biriminde Görevli personellerle birlikte SODES projelerinin geleceği ile Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı hibeleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen toplantıda Bismil Proje Ekibinin daha iyi ve sürdürülebilir projeler hazırlaya bilmeleri için Proje Koordinasyon Merkezinde 17.01.2012 tarihinde saat 10:00 da eğitim toplantısı yapılması kararlaştırıldı.

Daha sonra Kadın ve Engellilere Hazır Giyim Eğitimi projesinde kullanılan Tekstil atölyesini gezen heyet burada mesleki eğitim gören bayanlarla projenin uygulaması ile ilgili sohbet ederek proje koordinatörü Şevket Çelebi den proje faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Projenin başarılı bir şekilde işleyişinden dolayı memnuniyetlerini belirten  Genel Koordinatör Yardımcısı Hamit Ercengiz projede emeği geçenlere teşekkür etti.

dsc09555.jpg

dsc09556.jpg

SODES kapsamında yürütülmekte olan Tekstil Atölyesi projesi hazır giyim sektörüne ara eleman yetiştirmek amacıyla üç dönemdir faaliyet göstermekte olup bu dönemle birlikte toplam 184 kadın ve engelliye mesleki eğitim vererek İlçemizde açılan tekstil fabrikasında istihdam edilmelerini sağlamıştır. 2012 Mayıs ayında başlanacak olan ikinci dönem hazır giyim eğitimi kursuyla birlikte 2012 Ekim ayına kadar toplam 234 Kadın ve engelliğe hazır giyim eğitimi verilmesi planlanmıştır.   

Kaynak: Bismil Kaymakamlığı web sitesi

Editör: Haber Merkezi