Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK; Öğrencilerimizin akademik başarılarını ve üniversiteye yerleşme oranlarının artırılması konusunda eğitim seferberliği başlattıklarını, bu yüzden DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) açtıklarını tüm okullarda branş öğretmenlerimizin öğrencileri için eksik konuları ve test çözme yeteneğini arttırmak istendiğini belirtti. Ayrıca bu yıl sınava girecek olan 12 sınıf öğrencilerimize yönelik komisyonlar oluşturulup, bu öğrencilerimizin test ve deneme sınavlarında daha başarılı olmaları için gerekli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Bu yüzden tüm 12 sınıflarımıza yönelik her ay tüm öğrenciler aynı anda ve aynı saatte Deneme sınavlarına girdiler ve bu doğrultuda her geçen gün üniversiteye yerleşme oranımızı artıracağını düşünüyoruz. Üniversite hazırlıkta okullarımıza fotokopi kâğıtları toner ve öğrencilerin taşıması ile ilgili Bismil belediyesinin büyük katkıları olmuştur. Bu şekilde  yapacağımız çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz eğitim alanında ilçemizi güzel yerlerde temsil edebileceklerini ve öğrencilerimizin il ve Ülke düzeyinde akademik başarı olarak derece elde etmeleri için çok ciddi çalışma yürüttüklerini belirtti.

 

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi sona erdiğinde dahi boş durmayan ilçemizin eğitim camiası, ilçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK, şube müdürleri ve okul müdürleri sık sık toplantılar düzenlemiş, özellikle değişen sınav sistemi üzerinde durduklarını belirtti.

Bismil’in eğitim durumu ve geleceğe dair planlar üzerine yapılan söyleşide Aydın AK: ikinci dönemde üniversite sınavına girecek 12. Sınıf öğrenciler için sıkı bir çalışma içerisine girilmiştir. Bu amaçla ilçe okul müdürlerinden kurulu bir komisyon kurulmuştur. Komisyonun yaptığı çalışmalar özetle;

1-       YKS Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışmaları

(İlçe de öğrenim gören 1529 lise son sınıf öğrencisine değişen sınav sistemi hakkında bilgi vermek amacıyla seminerler verildi.)

2-       Deneme sınavlarının belli bir düzen içerisinde ve gerçek sınavı aratmayacak ciddiyetle yapıldı. 
( ilçede birliği sağlamak adına aynı gün ve saatte ilçedeki tüm resmi ve özel 12. Sınıf öğrencilerinin katılmaları sağlandı.)

3-      Okul idarelerince belirlenen çalışmalara öğrencilerin katılımı teşvik edildi.

 

4-      Değişen sınav sistemi hakkında öğrenci velileri bilgilendirildi.

5-      12. Sınıf öğrencilerinin kendi okullarında açılacak Destekleme ve Yetiştirme kurslarına katılımları sağlandı. Özellikle köylerden gelen öğrenciler için araç tahsisi yapıldı.

Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Av. Aydın AK sözlerine şöyle devam etti:

“Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüzyıl içinse insanları eğitin.” demiş Çinli düşünür. Gönül verdiğimiz bu meslekte, yaptığımız ve yapacağımız şeyler günü kurtarmak için değil, yarınlarımızı kurtarma çaba ve sevdasıdır. Yarınını düşündüğümüz bu gençler, gün gelecek torunlarımızın yolunu aydınlatacak, yol göstericileri olacak ve gelişmiş bir toplum olma yolunda bizlere öncülük edeceklerdir. Evet yükümüz ağır, sorumluluğumuz fazla. Yaptığımız iş, üstlendiğimiz misyon omuzlarımıza ağır bir yük bindirse de bu bizleri, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yarınlarını, teminat altına alma gayretinden alıkoyamayacaktır. Bu inançla yola çıktık ve amacımız; düşünen, sorgulayan, kafa yoran, bir gençlik yetiştirmektir. Bunu başardığımızda öz değerleri ve zenginlikleriyle gelişen ve büyüyen bir Bismil yaratmış oluruz. Unutmayalım ki; bir heykeltıraş için yontulmamış bir mermer parçası ne ise, bir eğitimci için eğitilmemiş bir birey de odur. Bizim görevimiz bu bireyleri en iyi şekilde eğitmek ve vatanına milletine faydalı birer vatandaş olmalarını sağlamaktır.” şeklinde sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi