16 Nisan 2024 tarihinde Bismil ilçesinde yaşanan 2 farklı kavganın birinde silahlar ateşlendi. Silahlı kavgada kurşunların hedefi olan M.A yaralandı. Yaşanan silahlı kavganın ardından S.İ. ve F.İ. isimli şüpheli şahıslar, Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alındılar.

Bismil Adliyesinde Bıçaklı Saldırı Kamerada 2

Adliyeye getirilen sanıklara bıçakla saldırdı!

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler S.İ. ve F.İ., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından polis ekiplerinin kontrolünde Bismil Adalet Sarayı’na getirildiler. Şüpheliler adliye bahçesinde ekip aracından inip adliyeye doğru yürüdükleri esnada, silahlı kavgada yaralanan M.A’nın kardeşi B.A, elindeki bıçakla bir anda S.İ ve F.İ. isimli şüpheli şahıslara saldırdı.

Bismil Adliyesinde Bıçaklı Saldırı Kamerada 4

Polisin cansiperane müdahalesi ile saldırı önlendi

B.A, elindeki bıçakla bağırarak şüphelilere doğru saldırmaya başladı. Saldırı girişimi, polis memurlarının dikkati ve kahramanca müdahalesiyle önlendi. Etkisiz hale getirilen saldırgan, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı üzerine gözaltına alındı. Yaşananlar an be an güvenlik kamerasına yansıdı.

Bismil Adliyesinde Bıçaklı Saldırı Kamerada 3

Silahlı kavganın zanlısı ve bıçaklı saldırgan tutuklandı!

16 Nisan tarihinde yaşanan silahlı kavganın zanlısı F.İ tutuklanırken, S.İ, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Zanlılar adliyeye getirildikleri sırada bıçaklı saldırı girişiminde bulunan B.A da emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bismil Adliyesinde Bıçaklı Saldırı

Bismil Adliyesinde Bıçaklı Saldırı Kamerada 5

Bismil Adliyesinde Bıçaklı Saldırı Kamerada 6

Muhabir: (Hamdullah Çetin)