Bismil'de kavgalı olan iki aile arasındaki husumet araya girenlerin çabasıyla kan davasına dönüştürülmeden sonlandırıldı. Yaklaşık bin kişinin toplandığı törende, iki aile temsilcisi tokalaşarak barıştıklarını ilan etti.

Bismil'de 5 Nisan 2012 tarihinde alacak verecek anlaşmazlığından dolayı meydana gelen tartışma sonucu kavgaya tutuşan Göger ailesi ile Arslan ve Erdem aileleri arasındaki kavgada biri silahla olmak üzere üç kişinin yaralandığı olayların ardından başlayan husumet, iki aile arasında zaman zaman gerginliğe de yol açtı. İki aile arasında başlayan husumetin; kan davası ve ölümlere yol açmaması için İlçenin illeri gelenleri Tevfik Bozçalı, H.Aziz Kaya, Dr. Remzi Güneş, Felat Heveanlı, Nufer Şen ve İcat Aykal'ın aralarına elçi olarak girdi. Yapılan görüşmelerin ardından her iki ailenin de barışmayı kabul etmesi üzerine, Bozçalı Düğün salonunda barış yemeği düzenlendi.

Salonda bir konuşma yapan Bismil Müftüsü Hanifi Ballı,iki ailenin barış için bir araya gelmesini “Gerçekten duygulanılması gereken güzel bir tablo. Bize yakışan da budur. Diğer emek veren kardeşlerime, iki ailenin ileri gelenlerine, mensuplarına gösterdikleri olgunluktan ve bir araya gelmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde değerlendirdi.

baris-yemegi-(12).jpg

Barış törenine Göger ile Arslan ve Erdem ailesinin ileri gelenleri, Bismil Müftüsü Hanifi Ballı,  Tepe belediye başkanı Ahmet Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, Bismil Ak parti İlçe başkanı Zeki Kartal, Köy imamları, daire amirleri ve yaklaşık bin kişi katıldı. Husumetli aileler barış için toplanılan salonda birbiriyle tokalaşarak daha sonra kurulan yer sofrasına oturdu.

Yapılan konuşmanın ardından her iki aile üyeleri birlikte yemek yedi.

baris-yemegi-(14).jpg
 

Editör: Haber Merkezi